Gatuköket som blir populärare för varje dag(ens)!

– Nu har jag haft Nya Pålles i två år och några månader. Det går bättre och bättre för varje månad! I april i år slog vi vårt försäljningsrekord. Det här är ett fantastiskt roligt jobb!

Orden tillhör Jessika Kristensson som driver Nya Pålles i Klippan. Hon har verkligen gatukök i blodet. När hon var 13 år började hon jobba hos sin far Nisse ”Katten” Kristensson, välkänd restaurangprofil i Klippan. Han ägde och drev Nisses Bar vid Esso, Åsbokiosken på torget och Nisses Gatukök vid Q8-macken.

Nya Pålles gatukök startades av Per Thomasson. Jessika började som anställd hos Per men sedan 2012 arrenderar hon verksamheten.
– Vi som jobbar här är jag, Emelie och Jessica. Jessica är föräldraledig just nu men en tjej som heter Emmy har hoppat in och hjälper oss. Eftersom jag under sommarmånaderna också driver Havsbadskjollan i Ängelholm
sedan 29 år tillbaka, så är det tjejerna som sköter ruljansen under juni, juli och augusti. Min personal är oerhört duktig och kompetent, säger Jessika stolt.

Husmanskost lagad med kärlek

Jessika tycker att det fungerar bra att driva två ställen samtidigt tack vare sin personal. Maten på Nya Pålles beskriver hon som ”husmanskost lagad med kärlek”.
– Maten ska smaka hemlagad. Lika viktig som smaken är atmosfären. Om du blir serverad din mat av någon som är sur smakar det inte så bra. Hos oss serveras allt med ett leende. Gästerna kommer tillbaka när maten är god och atmosfären bra!

När man kör förbi Nya Pålles på Åbytorps
Industriområde ser man alltid folk som sitter och äter på uteserveringen eller står i kön för att beställa. Pannbiff med ”lög” och ”fläska-måndag” är några av Nya Pålles succéer.
– Vårt rekord som vi slog i april var just på en pannbiff-dag. Det är riktigt populärt! Jag brukar fråga gästerna efter förslag på vad de skulle vilja hitta i vår meny.

Besökare från hela Skåne!

Gästerna på gatuköket är allt från yngre till pensionärer. Det kommer gäster från Ljungbyhed, Perstorp, Ängelholm och många andra ”utomsocknes-orter” som gärna besöker Nya Pålles.

Jessika som jobbat i branschen i så många år, tröttnar hon aldrig på gatuköksmaten?
– Nä, faktiskt inte. Jag älskar korv i alla former och äter alltid dagens på Nya Pålles. Nu fortsätter vi köra på och leverera goda dagens till alla våra fantastiska gäster. Och visst finns det planer och drömmar på att utöka verksamheten, avslutar Jessika lite hemlighetsfullt…