Folkfest när Gammelmarknaden kommer till Ljungbyhed

Den 15 och 16 augusti är det dags för en av årets höjdpunkter i Ljungbyhed. Då kan du passa på att fynda ”trätollor”, roliga t-shirts, lakritsremmar och mycket mer. Det är nämligen dags för 30-års jubilerande Ljungbyheds Gammelmarkad!
– Vi satsar lite extra i år eftersom vi firar 30-års jubileum. På lördagen kommer det bland annat bli barnunderhållning i parken där Katta-Pirat och Sjörövar-Mange bjuder alla barn på en fantastisk show, säger Bosse Rosengren som är ordförande i Ljungbyheds Köpmannaförening.

Precis som på övriga marknader i Skåne har Ljungbyheds Gammelmarknad i år kunnat märka av ett minskat antal knallar.
– Skatteverkets krav på kassaregister har gjort det svårare för många knallar att bedriva sin verksamhet. Det är helt klart färre i år, både hos oss och på andra marknader. Vi vet inte exakt hur många marknadsstånd det blir, det kommer alltid in en del i sista minuten. Men 120 olika stånd kan vi nog räkna med i alla fall.

Barntivoli, bakluckeloppis och skidtävling

För barnen kommer det finnas ett barntivoli vid torget. En nyhet för i år är bakluckeloppisen som arrangeras av Ljungbyheds IF. Givetvis blir det också de traditionsenliga Hasaloppet där de tävlande lagen åker skidor (!!!) runt parken i Ljungbyhed.
– Det bästa med marknaden är att den drar folk till vår trevliga by. Marknaden är ett populärt inslag i Ljungbyhed. Den ger folk en chans att se hur mycket bra det finns här med service, affärer och engagerade föreningar, avslutar Bosse som själv siktar på att fynda trätofflor och en ny plånbok på årets Gammelmarknad!