Börja skolan…

Alla minns vi väl den där första dagen i skolan? Nervositeten och förväntan får fjärilarna i magen att fladdra lite extra. Oavsett om det är förskolan, högstadiet eller gymnasiet är det något nytt och spännande! Liam Hansson, Filippa Nilsson och Viktor Thörnblad-Svensson delar denna känsla och ska påbörja olika skoläventyr till hösten.

Liam Hansson ska börja F-klassen på Ljungbyhedsskolan. Han har redan klart för sig vad man gör i skolan.
– Man läser matte, man leker och man får gå till ”Rävahålan” om det är fint väder.
Liam ser framemot matematiklektionerna, men är rädd att engelskan kan bli svår. På rasterna tänker han leka med kompisen Ellen och träffa sina fotbollsvänner.
– Att läsa matte, vara ute på rasten, prata om rymden, leka i slottet och borgen, är Liams svar på frågan om vad som kommer bli roligast med att börja skolan.

Nya klasskamrater

Filippa Nilsson i Klippan vinkade adjö till kamraterna och lärarna på Bofinkenskolan i början på sommaren. I sju år har hon gått på samma skola med sin klass och nu väntar högstadiet.
– Det var väldigt sorgligt att sluta på Bofinkenskolan. Högstadiet tror jag kommer bli lite mer händelserikt med större skola och fler elever.

Filippa kommer fortfarande att träffa sina förra klasskamrater, men när de delas upp i nya klasser är det endast 4-5 av tidigare klasskamraterna hon kommer att gå med.
– Det är lite sådär att vara ny och minst på högstadiet. Det är nervöst att inte veta var de olika klassrummen ligger och var grejer är och så, säger Filippa.

Redo för nya äventyr på gymnasiet

Viktor Thörnblad-Svensson lämnade i juni Ljungbyhedsskolan för att ta klivet upp i gymnasiet och Åbyskolan. Där ska han läsa samhällsprogrammet.
– Jag valde det för att jag tycker det verkar intressant och det innehåller mina favoritämnen SO och språk. Det kändes sorgligt att sluta nian på ett sätt, men samtidigt kändes det som att det var dags att gå vidare nu. Det ska bli roligt att få träffa nytt folk, lära sig nya ämnen och testa sina kunskaper.

Till Liam, Filippa och Viktor skickar Söderås Journalen ett stort lycka till! Det gör vi givetvis till alla andra som också börjar skolan på ett eller annat sätt!