Söderås Journalen har varit, är och ska fortsätta vara en GRATIS-tidning!

Den senaste månaden har vi fått en del samtal från läsare som har frågat om Söderås Journalen numera säljes ”vid dörren”! Svaret på frågan är NEJ! Söderås Journalen har varit, är och ska fortsätta vara en GRATIS-tidning. Förklaringen ligger i att några ”kreativa” personer har försökt tjäna pengar på vår tidning. Det visar i och för sig att Söderås Journalen når alla… Men vi vill inte att någon ska bli lurad på vår tidning som alla ändå får i brevlådan. Så se upp, vill någon sälja Söderås Journalen till er så är de ute i oärliga syften.

På årets sista månad brukar man göra ett bokslut för året, jag tänker då inte på det ekonomiska utan på vad som har hänt under året. Det är fantastiskt att konstatera att vi lyckats öka tidningens storlek också detta år. 2010 var det genomsnittliga sidantalet 16,7 sidor per tidning. 2013 är det genomsnittliga antalet sidor 28,7! På fyra år har alltså Söderås Journalen blivit 70 % större i antal sidor räknat! Upplagan är också höjd från 11300 till 15000 ex. Under samma period har vi också lyckats öka annonsförsäljningen med 59 %. Samtidigt konstaterar man att delar av tidningsbranschen är i kris. Söderås Journalens kris var för 3 år sedan då försäljningen endast var några 1000-lappar högre än produktionskostnaderna. Så ökningen har varit avgörande för Söderås Journalens vara eller icke vara. På Adapt Media har vi alla jobbat hårt för att nå detta resultat. Vi ska också tacka våra annonsörer och kunder för att samarbetet förstärkts på detta sätt. Uppenbarligen ger det annonsörerna någonting tillbaka att annonsera i Söderås Journalen, annars hade denna utveckling varit helt omöjlig! I det ”sista ledet” är det ju våra läsare som vi ska tacka. Det är ju ni som läser annonserna och alla artiklar vi skriver, som också gynnar annonsörerna genom att handla hos dem! Så visst tycker jag att man kan säga att Söderås Journalen, annonsörerna och läsarna bildar en utmärkt mix som gynnar handeln och företagen i vårt utgivningsområde.

I vårt Jubileumsnummer från november informerade vi om några nyheter, Familjesidan och Föreningssidan. Vi hoppas att responsen på dessa sidor ska bli så bra att de etablerar sig i tidningen. Även i detta nummer presenterar vi en nyhet! Vi startar ett samarbete med Topnews.se (läs mer på sidan 26). Detta samarbete är möjligt tack vare vår kontakt med fotografen Jan Emanuelsson från Klippan. Vi föreslog detta samarbete för Jan som sedan förankrade den hos sina fotografkollegor. När vi nu publicerar Nyheter från Topnews.se så kan vi lägga till ytterligare ”ett ben” i Söderås Journalen vilket blir aktuella nyheter, framförallt i bildform, för våra läsare.

I samband med Söderås Journalens 25-årsjubileum firade vi detta med vårt första Öppet Hus på Adapt Media. Detta är också ett fint minne från 2013! Vi hade över 200 besökare hos oss och vi tackar alla som kom (läs mer på sidan 24).

Till sist vill jag med största ödmjukhet tacka alla för ett fint år och önska en God Jul och Gott Nytt År! Nu ser vi fram emot ett lika roligt 2014!

Bengt Wetterberg
Adapt Media
Ansv. utgivare Söderås Journalen