Pricken över i:et i Sandras nya liv!

”Jag är öppen för vad som helst och hade blivit skitglad om jag vann detta. Då blir jag verkligen fulländad med mitt ”nya jag”. Det hade varit så roligt att kunna presentera mig som en helt ny människa med en ny look”.

Så skriver Sandra Rosberg Törnqvist i delar av brevet som hon skickade in till Söderås Journalen för att anmäla sig till vår populära ”Gör om mig”- tävling.

Sandra är 31 år, trebarns-mamma och bor i Ljungbyhed. För två år sedan gjorde hon en gastric bypass operation (red. anm: ett operativt ingrepp där magsäcken förminskas för att patienten ska gå ner i vikt).
– Jag har testat ALLT för att gå ner i vikt. Jag hade ätit ihjäl mig om jag inte gjort min operation. Idag har jag har gått ner 94 kilo och är en helt ny människa med massor av sprudlande energi att göra av med, säger vår glada vinnare.

Smink och frisyr på Hard Rock Salong

Första stoppet blir på Hard Rock Salong. Där väntar Frida och hennes personal. Sandra är vid det här laget väldigt nervös och förväntansfull, men som tur är har hon sin syster Petra med som moraliskt stöd.
– Sandra har ett hjärta av guld. Hon är verkligen värd detta, säger systern.

Som en Hollywoodfilm

Medan 50-tals musiken spelar i bakgrunden tar Sandras nya frisyr form. Ellinor som också jobbar på Hard Rock Salong plockar fram en massa olika sorters smink och medan Sandra ligger i en av salongens sköna massagestolar och får hårfärgen avsköljd plockas och färgas hennes ögonbryn.
– Här skulle jag kunna somna gott, skrattar Sandra som till vardags jobbar inom hemsjukvården. Förutom de tre egna barnen är hon och maken även stödfamilj åt barn som behöver extra stöd, så Sandra har inga problem att fylla sin kalender.

När Ellinor dragit sista penseldraget i sminket är det dags för Sandra att se sig själv i den nya frisyren och sminket. Som i en Hollywoodfilm snurrar Frida sakta stolen och Sandra ser sin spegelbild.
– Är det verkligen jag? Så duktiga ni är!

Ellinor och Frida får varsin stor kram och tårarna rinner på den nysminkade Sandra. Efter att Sandra fått nytt smink där tårarna runnit beger vi oss till nästa stopp: Basthi.

Basthi fixar kläderna

Där väntar Sarie på oss med massor av fina kläder för både vardag och fest.
Sandra skickas in i provrummet och testar det ena plagget efter det andra. En superfin klänning i spets, perfekt till julens alla fester och en glittrig kofta blir första provningen.
– Men jag är ju nästan aldrig på fest. Jag är mer en vardagstjej.
– Då är det vad vi ska gå efter, säger Sarie och plockar fram snygga jeans, byxor, tröjor och en pälsväst.

Pälsvästen blir en favorit för Sandras del direkt

– Jag som alltid är så frusen, denna är ju hur varm och gosig som helst. Och den här stickade polotröjan är verkligen helt underbar. Nu ska jag bara bestämma vilka byxor jag ska ha…

Fulländad förvandling

Så in i provrummet igen för att prova byxor och varje gång Sandra drar undan draperiet för att inspektera så säger hon samma sak
– Jag kan inte fatta att det är JAG!

Det blir ett par svarta byxor som sitter som en smäck på Sandra och det är pricken över i:et för dagen. Carina, Sanna och Sarie på Basthi är mycket nöjda med Sandras fulländade förvandling.
– Det är ju fortfarande samma Sandra, hennes personlighet, värme och humor. Men nu har hon äntligen fått en häftig stil! säger syrran.

Sandra ler med hela ansiktet.
– Det här är en dag jag sparar i mitt hjärta för alltid! Nu ska jag hem och överraska familjen, barnen vet inte att mamma kommer hem som en ny människa!