Musikaliskt engagemang!

Tor Svensson gick i pension för 2,5 år sedan. Då lämnade han 25 år som musiklärare på Snyggatorpsskolan bakom sig. Abstinensen efter eleverna och musiken driver honom däremot att fortsätta engagera sig i, spela och arrangera musikevenemang. Senaste föreställningen var ”Musikalernas underbara värld” som spelades på Sågen i Klippan.

”Musikalernas underbara värld” innehöll 20 låtar från kända musikaler.
– Jag skrev ner de musikaler som är mina favoriter. Deltagarna fick välja vilka de ville sjunga eller komma med egna förslag, säger Tor.

Låtar från Phantom Of The Opera, Miss Saigon, Mamma Mia, Fame och Bruksspelet var några av de musikaler som det bjöds på smakprov från.

Världens barn

Föreställningen visades först för medlemmar i FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) och den sista föreställningen var öppen för allmänheten. Då samlade man också in pengar till Världens barn och båda musikalkvällarna resulterade i totalt 3 300 kronor till välgörenhet.

Vad är det då som driver Tor att genomföra dessa föreställningar?
– När jag är färdig med ett projekt, så tänker jag alltid att det här var sista gången. Men det är ju så kul! Så fråga mig om en månad igen om jag har något nytt på gång, säger Tor lite finurligt!

De som sjöng i ”Musikalernas underbara värld” var både före detta elever som Tor haft, men även gästartister.
– Det finns så många som åker runt och är med i talangjakter. Så jag hade också ett gäng som jag kallar för Talangerna. Men inte bara dom, även deras mammor var med, Talangmammorna.

Konferencier

Även om Tor är rutinerad på scen och van vid att arrangera konserter så innebar hans senaste föreställning en ny merit för hans del!
– Jag var konferencier för första gången. Jag hade skrivit ut information om de olika musikalerna, men de papperna glömde jag. Så jag pratade på frihand mellan låtarna, men det gick bra, säger Tor som nu också kan skriva konferencier på sitt CV.

Det återstår att se vad nästa projekt blir för Tors del!

Medverkande artister:

Jenny Palm
Sofie Henrysson
Britt-Marie Henrysson
Caroline Rasmusson
Annika Rasmusson
Lene Persson
Nicole Persson
Nina Rasmussen
Jeanette Rasmussen
Sebastian Persson
Moa Lindquist
Adam Runfors
Elin Henrysson
Maria Walther
Alexander Beyer
Jonas Thörnqvist
Kristin Lindberg
Sophie Thörnqvist
Camilla Sofi Olsson
Janåke Karlsson
Christina Lindquist