Lyckad fototävling!

På temat ”Lycka” arrangerades en fototävling på Vedby Skola för eleverna. Det var Christina Lindskog, lärarassistent på skolan, som höll i tävlingen.

– Idén kom ursprungligen från en kollega och jag nappade direkt då jag själv tycker om att fotografera. Jag visste att jag ville ha ett speciellt tema och tänkte att lycka var passande då det visar att vi alla blir lyckliga av olika saker. Responsen har varit otroligt bra, både från elever och kollegor, säger Christina.

Totalt var det 14 elever som lämnade in ”lyckliga” bilder. Bilderna hängdes upp på skolans anslagstavla (utan namn) och sen fick eleverna och lärarna rösta.

Efter att alla hade röstat, räknades rösterna och tre vinnare utsågs, första, andra och tredjepris. Vinnarna presenterades när hela skolan var samlade i gympasalen.

På första plats kom Emma Kvist som går i 6F. För henne är lycka att busa med hunden och det ville hon visa med sin bild.

– Jag blev väldigt förvånad över att ha vunnit, men jag tyckte att det var roligt. Budskapet med min bild är att min hund gör mig lycklig. Jag hade busat med honom precis innan jag tog bilden, och det gör mig också lycklig, säger vinnaren.

På 2:a plats kom Emil Svensson och Sebastian Nylander i 4F som blir lyckliga av fotboll. Filippa Simonsen i 1F knep tredje platsen med en bild på en katt.