Julmiddagen där ALLA är bjudna!

För trettonde året i rad förbereder Bönens Hus i Klippan sin traditionella julmiddag. En julmiddag öppen för alla. Familjer, unga, gamla, ensamma…. Ja, alla som inte själv har möjlighet att ordna det traditionella firandet får en chans att fira jul i gemenskap.

Gudrun Göransson är föreståndare för Bönens Hus. För henne och församlingens medlemmar är julmiddagen ett viktigt inslag i deras arbete.
– För oss känns det viktigt att kunna göra människan glad. Julen är en känslosam högtid. Det är mycket lycka, men för många är det också sorg och ensamhet. Vi vill att folk ska slippa vara ensamma och alla ska kunna få en möjlighet att fira jul.

Julmiddagen serveras i Studiegården 47:an i Klippan på julafton. Från klockan 15.00 till 18.00 serveras ett komplett julbord med allt det goda där hör till. För varje år så märker Gudrun att det blir fler och fler gäster.
– Folk har inte råd att handla in all julmat eller gå och äta julbord. Många är ensamma och marginaliserade. Där känns vår julmiddag som en tröst i ensamheten.

Gåvor mottages gärna

Det är församlingen själv tillsammans med sponsorer som finansierar julmiddagen. ICA Kvantum och ICA Nära är två av sponsorerna och även några av byns bagerier skänker bröd.
– Blir det mat över får gästerna ta det med sig hem. Vi tar tacksamt emot gåvor såsom mat, julklappar till både barn och vuxna, kakor och bakverk. All hjälp är verkligen uppskattad.

Gudrun passar också på att säga att vinterkläder alltid är tacksamt nu när den kalla årstiden är här, både till barn och vuxna.
– I år ska vi göra så att vi tar ut vinterkläder från vår second hand-shop som gäster, som behöver vinterjackor och vinterskor, kan ta med sig hem, säger Gudrun.