Butiken som levererar, installerar och reparerar!

Oavsett om det är årets julklapp råsaftcentrifugen eller en ny dammsugare du är på jakt efter så löser Söndraby El detta till dig. Behöver du hjälp med installation och reparation, ja då kan du givetvis få hjälp med det också!

Söndraby El startades 1972 av Karl-Axel och Ingrid Wilhelmsson. Idag är det sönerna Magnus och Stefan som driver företaget.
– Vi har alla slags kunder. Både privatkunder och företagskunder, små som stora. Allt från ”Fru Svensson” som ska ha en ny lampa åt köksspisen till Klippans Pappersbruk, säger Magnus Wilhelmsson.

Varierande arbetsuppgifter

Magnus jobbar i butiken med inköp, order, beställningar och kassa. Stefan är elektriker och arbetsledare åt de 6 elektriker som jobbar på Söndraby El.
– Idag har våra elektriker lagat en grustvätt, kört ut nya vitvaror, lagt rör i ett nybyggt hus, reparerat diskmaskiner och fixat julslingor. Så vi har att göra, säger Stefan när han berättar om en helt vanlig arbetsdag.

Söndraby El tillhör Elkedjan. Det innebär att de gemensamt görs inköp, finns en profil och man får hjälp med marknadsföring.
– Det är en medlemsägd kedja, men vi är fortfarande ”fria” som butik, säger Magnus.

– Vår fördel är att vi inte enbart lever på butiken. Vi kan erbjuda service med installationer och reperationer. Det kan inte de stora kedjorna. Det senaste halvåret har vi kunnat nyanställa ytterligare 3 elektriker.

Julklappstips!

Telefonen ringer och dörrklockan plingar. Innan vi lämnar butiken på Järnvägsgatan hinner vi få några julklappstips!
– Nu är det ju väldigt populärt med julklappsspel. Äggtimer, oljespray och elektriska pepparkvarnar säljer vi mycket av till julklappsspelet, säger Magnus.

– En klassiker är ju kunden som rusar in på lillejulafton klockan kvart i sex och köper ett fotbad! Det har vi haft en del genom åren. Annars är ju en fin kastrull eller stekpanna alltid en uppskattad present, säger Stefan och hälsar alla välkomna till Söndraby El.