Proffsiga julklappar

När man ser ett riktigt fint paket, inslaget med omsorg, vackert papper och roliga detaljer då känns den egna hafsigt inslagna julklappen lite sådär…

Men det finns hopp! Inslagningsproffset Ingrid Fougstedt gästar Klippan och Studieförbundet Vuxenskolan den 2 december. Där hjälper hon dig med sina bästa tips på hur du slår in klapparna på ett annorlunda vis.
– Jag har haft egen affär och där ville jag erbjuda kunderna inslagna paket utöver det vanliga. Jag gick några kurser och fick lära mig knepen för att slå in snyggt och sen var jag fast, berättar Ingrid.

Ingrid är förutom proffs på paketinslagning också ett ess på servettbrytningar. Hon har bland annat jobbat på Trolleholms slott och på olika privata tillställningar med att vika servetter som prytt borden.

Ingrid bjuder dig som läser Söderås Journalen på sina bästa knep för att slå in fina julklappar och tipsar dig om hur du gör den bästa juldukningen.

Slå in finaste klappen

• Använd alltid dubbelhäftande tejp för att göra en ”osynlig” inslagning.
• Papperskvaliteten är avgörande för en bra inslagning, vanliga presentpapper är oftast för tunna och lätta.
• Mätningen är också jätteviktig, använd varken för mycket eller för lite papper.
• Dekorera med avvikande färg på pappret eller klipp pappret med dekorationssax.

Dukning och servetter

• Använd en servett med bra stadga, antingen en stärkt linneservett eller en pappersservett. Ju större servetten är desto snyggare resultat, minst 40x40cm men helst 48x48cm.
• För en vacker dukning, håll dig till vitt på duken. Vill man duka med färg på servetter och ljus rekommenderar Ingrid att man tänker matfärger d.v.s. grönt, gult, orange eller rött.
• Vissa högtider förknippas med vissa färger, här finns inga rätt eller fel, bara man håller sig till en färgskala som harmonierar.

Vill du lära dig mer?

När: 2 december 19:00-21:15
Var: Klippan, Studieförbundet Vuxenskolan
Pris: 200 kr + materialkostnad c:a 50 kr. Deltagarna tar själv med sig ett paket, en flaska samt eventuell dekoration.
Anmälan på mellanskane@sv.se alt. 0413-171 22