Lokalt julbord

Julen knackar på dörren och det innebär att det är dags för härliga, goda julbord. Närproducerat, härproducerat och ekologiskt hittar vi på Skäralids restaurang där Cecilia Jörlevik med personal slår upp portarna för årets julbord den 29 november.

Därefter är det julbord varje fredag till söndag till och med den 14 december.
– Vi har två sittningar vid varje ”julbords-dag”, ett mellan klockan 12-16 och nästa börjar klockan 17.00. Det går jättebra att boka på vardagar också för företag och lite större sällskap, säger Cecilia som förbereder för fullt inför julbordshungrande gäster.

Riktiga favoriter

Det är tredje året i rad som Skäralids Restaurang har julbord och man undrar ju såklart vad besökarna har för favoriter?
– Svanarna! skrattar Cecilia, men de tillagar vi såklart inte! Vår Skäralidssill är väldigt omtyckt precis som våra ekologiska köttbullar med kött från Knutstorps skog på Söderåsen. Vi har handplockat det vi tycker är det bästa på julbordet. Närproducerat vilt från t.ex. Bonnarps hjortgård och ekologisk julskinka är också favoriter.

Härproducerat innebär att restaurangen inte använder sig av halvfabrikat utan i princip gör allt ”HÄR”.

Cecilia själv har grönkålen som personlig favorit på julbordet. För henne är julbordet en fin tradition som ger tillfälle att kunna umgås med nära och kära.

Nyårssupé

Efter julborden är det ingen julvila för Cecilia och Skäralids Restaurang. Då är det dags att sätta igång med nyheten för i år: ”Nyårssupén”.
– Vi fixar krisen vid spisen! Det är en tre rätters-meny för nyårsfesten. För sällskap över 10 personer så kör vi ut maten utan kostnad kring Klippan, Röstånga och Ljungbyhed men man kan självfallet hämta maten själv, om man föredrar det, säger Cecilia.

Innan Cecilia återvänder in i köket bjuder hon oss på ett litet tips!
– För att inte bli sådär hysteriskt proppmätt efter julbordet rekommenderar jag en promenad runt Skärdammen efter maten så orkar man gröten också!