Kommer (ICA) NÄRA sina kunder!

Under hösten har ICA Supermarket i Klippan fått en helt ny kostym både in- och utvändigt. Söderås Journalen gjorde ett besök i den fräscha nyrenoverade butiken som i samband med ”kostymbytet” också fått ett nytt namn: ICA Nära.

Vi ställer frågan till affärsinnehavaren Thomas Carlsson: Varför ICA Nära?
– ICA delar in sina olika butiker i olika segment beroende på storleken av butik och försäljningsmängd. Det finns ICA Maxi, ICA Kvantum, ICA Supermarket och ICA Nära. Med den kundstruktur som vi har här i vår butik så visade det sig att ”Nära”-konceptet var det rätta för oss.

Varför det?
– I Supermarket-gruppen var vi bland de
mindre butikerna, men i Nära-gruppen blir vi en av de större. Flertalet av våra kunder är så kallade fåmanshushåll och ICA Nära-konceptet är till mångt och mycket inriktat på den sortens kunder, berättar Thomas.

Nytt koncept

ICA Nära-konceptet innebär exempelvis att butiken får lite mindre storlekar på matförpackningar. Detta innebär att sortimentet passar fåmanshushållen bättre. Det blir helt enkelt en annan struktur när Thomas beställer hem sina varor, och detta gynnar i slutänden kunderna.

Vid vårt besök kan vi också konstatera hur ljus och luftig butiksmiljön är. I princip ser man över hela butiken oavsett var i den man befinner sig.
– Vi har bytt ut det mesta av våra hyllsystem, kylar och frysar och när vi då också byter från Supermarket- till Nära-konceptet så passar allt mer som handen i handsken ute i butiken, förklarar en nöjd butiksägare.

I samband med renoveringen invändigt så har också utsidan fått sig en rejäl ansiktslyftning. Fasaden är nymålad och annat lite smått och gott utanpå byggnaden har också fått ett lyft.

Är det inte tufft att satsa på en så här stor renovering?

– Självklart är det det, men det är samtidigt väldigt nödvändigt att hela tiden vara öppen för förändringar, säger Thomas.

– Med alla matprogram i TV och information i övrig media så är folk idag väldigt intresserade av vad det är man äter för något. Samtidigt får inte matlagningen ta för lång tid och där kan vi som ICA Nära-butik erbjuda många bra alternativ med olika baser till exempel för köttgrytor av olika slag.

En lång resa

Thomas gick en ettårig styckareutbildning direkt efter att han gått ut grundskolan. Efter denna utbildning började han 1986 jobba hos sin far, Bo Carlsson, som vid den tiden ägde och drev Åbyhallen. Åbyhallen fanns i de lokaler där Netto håller till nu.
– Där fick jag en bra skola och utbildning i hur det går till att driva och jobba i en butik, säger Thomas.

– När min far sedan gick i pension så tog jag över i egen regi år 1999. Så det är en ganska lång ”resa” i dagligvaruhandeln som hittills är gjord.

Vad är det då det roligaste med ditt jobb?

– Helt klart är det mötet med alla kunder. Samt inte minst att jobba tillsammans med personalen för ett gemensamt mål, kundens bästa, svarar Thomas utan att tveka.

Får du någon tid över till annat än butiken och jobbet?

– Jadå, jag har lärt mig att prioritera så att jag har helgerna lediga. Dessutom jobbar min fru också här och barnen har så smått börjat hjälpa till i verksamheten. Så arvet går vidare, avslutar en nöjd Thomas Carlssons vår pratstund.

Söderås Journalen önskar ICA Nära i Klippan lycka till med allt det nya och rekommenderar verkligen ett besök i den nya fräscha butiksmiljön!