IT-företag med visioner

Hans Kokk startade sitt företag HighProIT 2011 med en vision att kunna erbjuda kunderna heltäckande IT-lösningar. En vision som innefattade support, konsultuppdrag, projektledning och försäljning. Med utgångspunkt från kontoret på Hantverksgatan i Perstorp kan Hans idag glädjande konststatera att verkligheten överträffat visionen!

Hans jobbar i hela Skåne och vänder sig till privatpersoner, små och stora företag. HighProIT AB är involverad i många kundprojekt och levererar it-lösningar, backup, hårdvara, licenser, tillbehör, utrustning och programvara. Företaget erbjuder också leasing vid behov.
– Tiden sedan starten har varit fantastiskt kul och det har varit full fart från första dagen. Företaget har utvecklats konstant, säger Hans.

it-kontor.se

Hans har hela tiden nya mål och visioner för företaget, senaste tillskottet för företaget är it-kontor.se. HighProIT är även återförsäljare av en världsledande tillverkare av skrivare och kopiatorer. Då föll det sig naturligt att också kunna erbjuda papper och annat kontorsmaterial som kalendrar, pennor, toners och mycket annat.

Hans trivs utmärkt med att vara egen företagare. Han har haft eget företag i över 15 år samtidigt som han varit anställd på andra företag. 2011 tog han klivet och blev ”egen” på heltid. En del av de kunder han har idag är hans forna arbetsgivare.
– Jag tycker om att ständigt komma i kontakt med nya människor och har alltid haft ett intresse för teknik. Jag upptäckte tidigt att jag har en fallenhet för att förstå teknik och datasystem, säger Hans.

Teknikbranschen är väldigt ombytlig och det händer nya saker hela tiden. För att hålla sig uppdaterad besöker Hans mässor, utställningar och deltar på seminarium.

Aktiv fritid

Hans har bott i Perstorp i 20 år och när det inte är jobbet som tar hans tid har han en aktiv fritid med familjen som består av fru och fyra barn. Dessutom äger familjen fyra hästar, så Hans behöver inte oroa sig för att vara sysslolös.

HighProIT har under de första åren tagit in underkonsulter som hjälpt till vid stora arbeten. I mitten av november tog företaget ytterligare ett steg och välkomnade en ny heltidsanställd. Även Hans fru är involverad i företaget och hjälper till med en del av administrationen.

Hans ser ljust på framtiden för HighProIT.
– Det är många nya kunder på väg in. Vi erbjuder även kameraövervakningssystem där vi har installationer i butiker, lager och utomhus hos kunder. Så det finns stora möjligheter och potential för HighProIT.