Hört på… Företagsträff 13/11

Ett stort gäng morgonpigga företagare träffades på Best Western i Klippan den 13 november. Klippans Kommun och Företagarna Klippan bjöd in till frukostmöte på temat ”Möjligheter och utmaningar”. På plats förutom företagarna var även ett 20-tal elever från handelsprogrammet på Åbyskolan så det var fullsatt i lokalen!

Tillväxt och trender

Inbjuden gäst var omvärldsanalytiker Lars Persson som pratade om tillväxt, trender och faktorer som påverkar regionen.

Lars Persson jobbar på Familjen Helsingborg och åker runt bland ”familjens” 11 kommuner. Han föreläser om och kartlägger faktorer för företagande och tillväxt. Han inleder med att fråga deltagarna vad som behöver göras för att Klippan ska vara en bra kommun att bo, verka och arbeta i om 20 år?

– Varumärket, utbildning, infrastruktur, rikt näringsliv och bostadsfrågan, är några av de svar som dyker upp.

Målmedvetenhet

Lars Persson tycker att Klippan verkar vara på rätt väg.

– Här verkar finnas ett målmedvetet jobb för attraktiviteten. Kommunen har förstått att det är av betydelse att livskvalité lyfts fram. Här finns ett levande centrum och man jobbar framåt.

Givetvis finns det också utmaningar

– Det jag tror är den största utmaningen för en ort som Klippan är infrastrukturen. Både den fysiska och den digitala. Man måste kunna ta sig till sin arbetsplats lätt, men man vill också kunna arbeta hemifrån utan digitala problem, säger Lars.

Den tidiga morgonen har börjat ljusna. Anders Lindberg, kommunens näringslivsutvecklare, avslutar företagsträffen som var den sista för i år. Nästa gång det blir företagsträff är den 12 februari. Då besöks man av Marknadsföreningen i Helsingborg.