Hjärnvilja x 3= Madaroarna

Månadens profil brukar ju vara en person. Denna gång är det tre personer, men som dom själv säger:
– Vi är inte tre viljor, vi är EN. Vi vet precis vad de andra vill och tänker. Så säger Marie Balkhag, Marie Fransson och Sita Menberg. De tre viljorna som tillsammans bildar underhållningsgruppen ”Madaroarna”.

Alla tre jobbar inom vård och omsorg, har familjer, hem och barn men hinner ändå träffas minst två gånger i veckan för att repetera sina shower.

Marie Balkhag och Marie Fransson är barndomskompisar och Sita Menberg har varit med i gänget sen år 2000. Sita bor i Ljungbyhed, Marie Balkhag i Domsten och Marie Fransson bor i Smedjeryd.

Uthyrning av maskeradkläder

Och det är just i Smedjeryd hemma hos Marie Fransson vi träffar Madaroarna en söndagsförmiddag. De sitter och går igenom bokningar och på bordet ligger en katalog med olika utstyrslar. Madaroarna har ett stort förråd med utklädningskläder och kostymer som privatpersoner kan hyra.
– Jag är en samlare! Jag har kvar i princip alla kläder som vi haft och dessutom alla mina gamla kläder. På ”lagret” finns exempelvis Fonzie-jeans jag hade på högstadiet, säger Marie Fransson.
Många kanske känner igen Madaroarna från TV4-programmet Talang. Där hyllades de av Bert Karlsson och efter den medverkan exploderade mailboxen.
– Den säsongen vi var med blev vi tillfrågade 4 gånger om, men vi tackade nej alla gångerna. Men till sist lyckades de med att övertala oss! Visst är det kul att ha varit med på TV, men det är nog inget vi vill göra om. Inte i tävlingsform i alla fall, säger Marie Balkhag.

I Ladan med Hasse Andersson

Hela julen kan man se Madaroarna i ”Julfest på ladan” med Hasse Andersson i spetsen. Premiär var det den 22 november och därefter medverkar Madaroarna varje fredag och lördag till och med den 14 december.
– Vi har träffat Hasse lite då och då och han hade hört talas om oss. När folk kommer till ladan ska vi underhålla med julsånger på vårt vis, och när folk tar mat kommer vi också hitta på en del.

Unika företagsshower

Madaroarna är väldigt populära inslag på företagsfester och konferenser. Varje show är unik och de gör en grundlig research. De gör att de kan skoja och spexa på ett sätt som känns igen av de anställda.

Madaroarna har redan fått in bokningar för 2014. Mål som de satt upp färdigställs hela tiden.
– Mitt första mål var att få vara med i Kul i Juli i Helsingborg. Jag tänkte att om jag får vara med där någon gång så behöver jag inte mer mål. Nu har vi varit med i Kul i Juli, då blev nästa mål TV och där har vi också varit med. Nästa mål? Kanske Allsång på Skansen, säger Marie Fransson.

– Nä, vi siktar på Lotta på Liseberg istället. Då slipper vi köra så långt, avslutar Sita när vi vinkar adjö till de populära underhållarna.