Fotbollsfest för Skånelag

Två helger i rad med start lördagen den 30 november blir det riktig fotbollsfest i Klippans idrottshall. Det har blivit dags för KFF:s (Klippans Förenade Fotboll) traditionella Barekos Lucia Cup.

På KFF:s kansli har Lasse Fors fullt upp med att sammanställa alla lags anmälningar och sköta administrationen inför cupen.
– Jag tror att det blivit en så populär cup för att allt är välorganiserat och vi håller tidsschemat för lagen. Den dagen man spelar har man allt samlat och går man till final är den på samma dag. Så lagen behöver aldrig åka hem ena dagen och komma tillbaka nästa, vilket uppskattas av både spelare, ledare och publik, säger Lasse.

Barekos Lucia Cup är öppen för killar och tjejer i åldern 8-15 år. Det är 17:e året i rad som cupen spelas och KFF själv har lag i varje grupp. Lag från hela Skåne deltar och från Klippan kommer också Vedby/Rönne IF att spela så det blir även ett riktigt ”bya”-derby!
– För KFF är Barekos Lucia Cup väldigt viktig för ekonomin. Försäljningen i kiosken och lagavgifter gör att vi kan utveckla vår verksamhet ännu mer, säger Lasse som efter att lagen, tiderna och allt är klart inför cupen kastar sig över en annan viktig KFF-syssla, nämligen julgransförsäljningen på Åbyvallen!

Barekos Lucia Cup

När: 30 november, 1 december, 6, 7, 8 december
Var: Idrottshallen, Klippan
Inträde: Gratis
Arrangör: KFF