Butiken för alla åldrar fyller 55 år!

För 55 år sedan startade Gun Nilsson butiken Gunns Mode. Då var hennes titel hattmodist och hon sålde hattar och väskor. Numera är det hennes dotter Helena Jacobsson som driver butiken. Intresset för mode delar mor och dotter som genom Gunns Mode hjälpt folk att klä sig sedan 1958.

När Gun startade sin affärsverksamhet lånade hon 15 000 kronor av sin far.
– Det var mycket pengar på den tiden, men jag kunde betala tillbaka alltihop, säger Gun.

Hon gick i pension för några år sedan men kan inte låta bli att kika in i affären då och då.
– Vi älskar mode båda två och varje vecka när det kommer nya leveranser är det som julafton, säger Helena.

För henne har det aldrig funnits någon tvekan om att hon skulle ta över affären.
– Jag möter många kunder som mamma har haft, och nu kommer de med sina barn och barnbarn och handlar.

Victorias Secret och bonuskort

Ett av de senaste tillskotten i butiken är produkter från Victorias Secret. Läppglans, bodymist och bodylotion finns numera hos Gunns Mode och det har blivit en succé!
– Många yngre tjejer kommer in för att handla Victorias Secret-produkterna och det är väldigt kul, då upptäcker ju dom också att vi har kläder för alla åldrar, säger Helena.

– Eventuellt kommer vi få in underkläder från Victorias Secret så småningom.

En annan nysatsning är bonuskortet. Man får en stämpel var gång man handlar för 500 kronor. När man fått 10 stämplar ger det 500 kronor i rabatt vid nästa köptillfälle.
– Vår styrka är att vi kan hjälpa kunden att klä sig inifrån och ut. Vi har underkläder som formar kroppen och gör att kläderna sitter fint, och vi hjälper gärna till att hitta en fin mix till garderoben, säger Helena.

Är man några väninnor som vill mingla, träffas och ha kul kan man boka en mingelkväll för att prova kläder och umgås.
– Det brukar vara väldigt populärt. Den som bokar kan mannekänga för sina vänner. Vi har också vår egen modevisning två gånger om året. Dom biljetterna tar slut nästan direkt, säger Helena som ibland åker på inspirationsresor i Europa och besöker mässor.
– Vi vill båda hitta de där kläderna som ingen annan har och som ger det där ”lilla extra”, säger Gun.

Blogg

Helena är väldigt aktiv på butikens hemsida, Facebook och Instagram. På hemsidan hittar man bland annat bloggen för Gunns Mode. Där skriver Helena och de anställda, Linda och Caroline, personliga texter och visar nyheterna som butiken ständigt får in.
– För mig är det viktigt att vi finns i de sociala forumen. Det är så kul när en kund kommer in och frågar efter något som hon sett på bloggen, Instagram eller vår Facebook-sida. Vi har också ett nyhetsbrev som man kan anmäla sig till för att se och läsa om våra nyheter.

Gunns Mode är känt även utanför Klippan.
– Det har genom alla år kommit mycket folk utifrån för att handla. Ängelholmare, Helsingborgare och Landskronabor väljer att köra hit för servicen och utbudet, och det är verkligen ett toppenbetyg, säger Gun.

Både män och kvinnor trivs

Det är inte bara kvinnor som trivs i affären. På Gunns Mode finns en ”grabb-hörna” med en skön fåtölj och tidningar. Det har blivit en riktig succé för de män som är med som smakråd!
– Vi har verkligen nått dit vi ville med butiken. Alla trivs härinne och vi har ett utbud som passar alla åldrar. Det känns som vi har hittat en väldigt bra mix av leverantörer till våra kläder och skönhetsvård, säger Helena.

55-års kalaset kommer firas med kaffe och fika till handlande kunder den 26 och 27 november. Det kommer också finnas ballonger med hemliga rabatter. Smäll en ballong och se din rabatt!

Under jubileumsdagarna kommer det firas, fikas och vara extra festlig stämning i butiken. Och istället för fanfarer kommer smällande ballonger fira 55-åringen Gunns Mode!