NY värdinna på Gråmanstorps bygdegård

Elsie Nilsson har i många år varit en uppskattad värdinna/uthyrningsansvarig på Gråmanstorps Bygdegård. Nu när hon bestämt sig för att, med ålderns rätt, trappa ner, tar Kristina Arvidsson över.
– Det känns väldigt bra att ta över efter Elsie. Min ambition är att arbeta vidare i hennes anda, men också att sätta min egen prägel på verksamheten, säger Kristina Arvidsson.

Bra läge

Det är Gråmanstorps Bygdegårdsförening som är ansvariga för bygdegården, och därmed också för vem som ska sköta uthyrningen och arbetet kring de fester som hålls i lokalen. Bygdegården är uthyrd mer eller mindre varje helg året om, och är därmed en av Klippans kommuns mest populära festlokaler.
– Jag tror att den ligger bra till geografiskt, lite mittemellan allting. Inte mitt i ”smeten”, men inte för avsides heller. Redan nu får jag in bokningar inför nästa sommar, säger Kristina Arvidsson.

Skräddarsyr paket

Kristina Arvidsson bor själv i Gråmanstorp, och har i många år arbetat som servitris när det har hållits fester på bygdegården. När hon nu tar över efter Elsie Nilsson har hon ett stort nätverk av serveringspersonal som kan hjälpa till. Tanken är att kunna skräddarsy festpaket efter kundernas önskemål.
– Jag brukar alltid sätta mig ner med värdparet och höra hur det vill ha sin fest. Dessutom ser jag till att lokalen är städad. Sedan kan jag hjälpa till med vad kunderna själva begär. Ofta vill folk duka själva, men om de önskar så kan det vara ordnat i förväg. Jag kan även hjälpa till med catering om det efterfrågas, säger Kristina Arvidsson.

Bra tillfälle att kliva av

Efter över 20 år av bröllop, födelsedagskalas, dop, studentmottagningar, begravningar och mycket annat känner sig Elsie Nilsson känner redo att lämna över till Kristina.
– Det är klart att det är lite vemodigt, men jag har precis fyllt 80 och känner att det är ett bra tillfälle att kliva av. Det är bara bra att det kommer in lite nya krafter.

80-årsdagen firade Elsie naturligtvis på bygdegården, och den blev ett fint minne.
– Jag önskade mig inga presenter. Istället samlade jag in pengar till mitt fadderbarn i Gambia. Totalt fick jag in 14 000 kronor, som går till hans skola, så att de kan köpa in bättre material. En normal årslön i Gambia för en vuxen är 2 000 per år, så det känns helt fantastiskt att ha kunnat bidra på detta sätt.

En fin slutpunkt för Elsie på bygdegården med andra ord. Nu är det alltså upp till Kristina Arvidsson att föra traditionen vidare.