Ny president i Rotary

Klippans Rotaryklubbs nye president heter Ulf Bengtsson. Han tog över ämbetet från Karl Gustav Lundberg vid en ceremoni på Best Western Hotell Klippan den 25 juni. Inriktningen det kommande året blir att försöka öka medlemsantalet och att få igång något lokalt projekt.
– Att arbeta med hjälpverksamhet genom olika projekt är otroligt stimulerande, säger Ulf Bengtsson.

Vattenprojekt i Mocambique

Karl Gustav Lundberg har varit president sedan den 1 juli 2012, och var även innan dess en mycket aktiv Rotarymedlem. Under de senaste fyra åren har ett vattenprojekt i Mocambique genomförts under hans ledning. I samarbete med dels 12 andra Rotaryklubbar i distriktet och dels med Beira Rotaryklubb i Mocambique har man skapat förutsättningar för att kunna ta 14 nya vattenbrunnar i bruk i Cheringomadistriktet. Cheringgoma ligger i Sofalaprovinsen och är ett av de fattigaste områdena i hela Mocambique. Det arbete som Rotary utfört möjliggör att Cherinomainvånarna slipper vandra 4-6 timmar om dagen för att skaffa vatten. Totalt har projektet kostat 1,5 miljoner kronor. Tanken är att fortsätta med ett sanitetsprojekt i Sofalaprovinsen, och man undersöker nu möjligheterna med att få igång ett sådant projekt.

Betonade föredragens viktighet

Klippans Rotaryklubb har i dagsläget 48 medlemmar, som alla har möjlighet att träffas varje tisdag på Best Western Hotell Klippan för att äta lunch och lyssna på föredrag. Vid sitt tillträde betonade Ulf Bengtsson att det förutom möjligheten att kunna bidra till hjälpverksamhet var dessa föredrag som var anledningen till hans Rotarymedlemskap.
– Det är intressant att få insikt i alla möjliga sorters ämnen.