Ny kyrkoherde i Klippans Pastorat

Pernilla Håkansdotter Olsson blir den första kyrkoherden i Klippans pastorat. Hon kommer närmast från en utlandstjänst som kyrkoherde i Svenska kyrkan i Los Angeles och San Fransisco. Sin första arbetsdag i Klippan gör hon den 26 augusti.
– Jag har varit i Klippan ett par gånger tidigare. Gillar området, stadskärnan och de fina omgivningarna, säger hon.

Saknade Sverige

Att lämna den amerikanska västkusten och flytta hem till Sverige igen är så klart en omställning, men Pernilla kände att hon saknade hemlandet.
– Det är annorlunda att vara kyrkoherde utomlands, och med endast tre svenska anställda som är ansvariga för hela Kalifornien så blir arbetet väldigt olikt hur man arbetar hemma. Jag saknade dessutom mina vänner, familjen och årstiderna. Hemma är hemma, med allt vad det innebär.

Vill verka för synlighet

Sammanläggningen av de tre församlingarna till ett pastorat möjliggör breddning och fördjupning.
– Nyckeln är att på ett effektivt sätt kunna använda all den kompetens som finns så att den kommer fler till gagn. När allting faller på plats kommer det att bli en förändring till det bättre. Jag ser bara möjligheter!

Den stora utmaningen för Pernilla Håkansdotter Olsson enligt henne själv blir att sätta organisationen. Hennes mål är att församlingsborna ska känna att alla som arbetar inom kyrkan är synliga och att kyrkan finns där människorna finns.

Spännande med val

Kyrkovalet den 15 september ser Pernilla Håkansdotter Olsson fram emot med tillförsikt.
– Det är alltid lika spännande med kyrkoval. Min förhoppning är så klart att vi ska få in ännu fler röster än föregående val. Vi är en folkkyrka, och förändring sker enklast när medlemmarna sluter upp.