Kom i form med OK Kompassens trimorientering

OK Kompassens trimorientering är ett utmärkt sätt att stimulera tävlingsnerven samtidigt som man kan njuta av vacker natur och få lite motion på köpet.

Ända sedan början av juli har alla som varit sugna kunnat hämta ut kartor antingen hos Ljungbyheds Lantmän, Klippans Turistbyrå, Kupolen Friskvårdscenter eller Elfdalens Camping, och därefter ge sig ut på jakt efter kontroller antingen i Skytteskogen vid Pappersbruket i Klippan eller kring badet i Ljungbyhed. Banorna för trimorienteringen är gjorda av medlemmarna Kjell Lindau och Karin Bengtsson. Om man är ute på en runda och skulle märka att någon av kontrollerna saknas går det bra att kontakta dem.
– Hämtar man ut en karta kan man sedan i lugn och ro bege sig ut på jakt efter de olika kontroller vi har märkt ut. När man är klar kan man skicka in sitt protokoll till oss, så har man möjlighet att vinna presentkort, säger OK Kompassens ordförande Roland Nilsson.

Sport för hela familjen

OK Kompassen har under tidigare somrar ordnat såväl trim- som cykelorientering med viss framgång. I en tid när föreningar av alla typer får allt tuffare att rekrytera nya ungdomar gäller det att hela tiden hitta nya sätt att rekrytera medlemmar.
– Orientering är ju faktiskt en av få sporter som hela familjen kan delta i, och som man dessutom kan utöva riktigt långt upp i åldrarna, säger Roland Nilson.

Ny generation

Totalt sett har OK Kompassen runt ett 100-tal aktiva medlemmar i alla åldrar. Inklusive stödmedlemmar kan man räkna in närmare 400 personer. Medlemantalet går lite upp och ner över tid.
– Jag brukar tala om att det förändras över längre intervaller. Vi hade till exempel en topp i början av 90-talet, då vi hade många ungdomar som tillkom. Nu har de växt upp och skaffat egna barn, och nu börjar de barnen synas här hos oss. Det är roligt med en ny generation, säger Roland Nilsson.