Från ”Tobbe Grävare” till komplett markentreprenör

Torbjörn Persson har nu varit verksam i 15 år med sitt företag KMT AB (Klippans Maskintjänst AB). Det som en gång började som en hobby och extraknäck vid sidan av bilmekanikerjobbet, har utvecklats till att idag vara ett företag som är såväl en komplett markentreprenör som återförsäljare av alla produkter man kan tänkas behöva vid markarbeten.
Anläggningen på Åbytorps industriområde börjar nu bli helt färdig med stor maskinhall, verkstad och kontor. En komplett grus- och stenterminal finns också på den 30 000 kvadratmeter (!) stora tomten. Här säljs alltifrån marksten till maskintjänster. Behövs det till en sandlåda är det inte heller ett för litet uppdrag för KMT!

Har allt du behöver för markläggning

KMT är en komplett markentreprenör. Torbjörn Persson och hans personal kan hjälpa till med precis allt när det gäller såväl arbete som material.
– I vår grus- och stenterminal kan hemmafixare själva hämta hem vad de behöver i form av dekorsten, stenmjöl, bärlager, matjord, singel och mycket mer, säger Torbjörn Persson.

Storsäckar sparar tid och plats

Sedan är det ju så klart inte alla som har möjlighet att hyra lastbil, eller kanske ens att tömma av en stor hög med sten eller grus hemma på tomten. Äger man till exempel en bostadsrätt med en mindre trädgård har man kanske inte möjlighet att ta sig fram till bostaden med en större bil. Även detta har KMT en tjänst för. Lösningen på problemet heter storsäckar.
– Vi kan leverera säckar som innehåller upp till 1000 kilo hem till våra kunder. När de får säcken behöver de bara en skottkärra, så kan de på egen hand lasta materialet från säcken, via skottkärran till trädgården. När säcken är slut är det bara att slänga den.

Det går naturligtvis också bra att genomföra samma förfarande fast tvärtom.
– Ska man schakta ur för till exempel en rabatt och istället göra sig av med jord eller sten så kan man hämta tomma säckar hos oss som vi sedan kommer och hämtar när de är fulla.

Stort produktlager

I lokalerna på Åbytorpsvägen finns förutom grus- och stenterminal även möjlighet för kunder att köpa precis allt de behöver som har med markarbeten att göra. All sten kommer från samarbetspartnern Våxtorps Betong.
– Vi har sålt deras produkter länge, och de håller alla mycket god kvalitet, säger Torbjörn Persson.

Maskintjänster

När det gäller tjänster hjälper KMT till med bland annat husdränering, avloppsanläggningar, husgrunder, husrivningar och fjärrvärmegrävning. På avloppssidan är man certifierade enligt Avloppsguidens och Miljöförbundets kriterier. Och som om detta inte var nog utför man dessutom service och reparationer av alla möjliga typer av maskiner, både för privatpersoner och för företag.
– Vi försöker alltid att få fram vad det är kunden vill ha, och gör sedan ett så bra jobb som vi bara kan. Första prioritering för oss är att kunden ska få det som passar bäst för ändamålet. Vi installerar inte ett minireningsverk för dyra pengar om det räcker att lägga en vanlig infiltration för en billigare penning. Kundernas bästa ska alltid vara i fokus.