Amerikansk rocksångerska till Klöva Hallar!

Den 16 augusti är det bluesrockiga toner med munspel som extra krydda som kommer att ljuda borta i Klöva Hallar. Då kommer nämligen den amerikanska artisten Stacie Collins på besök.
– Det känns jätteroligt att få hit Stacie Collins. Hon spelade på Sweden Rock i våras och var mycket populär där, och när vi hörde att hon skulle tillbaka till Europa i augusti började vi fundera på försöka få henne till Klöva Hallar, säger konsertarrangören Anna-Karin Liljedahl.

Fritidssysselsättning

Förutom Anna-Karin Liljedahl så är det också Pär Jansson, som musikintresserade Klippanbor kanske känner till som medlem i Southern Kings – som också återfinns som förband och numera vilande Grapestompers, som står bakom konserten. De är goda vänner och ordnar konserten med Stacie Collins som en kul grej på sin fritid. Anna-Karin Liljedahl hoppas naturligtvis på många sålda biljetter och fint väder – då är det inte omöjligt att man gör fler konserter i framtiden.
– Vi gör ingen ekonomisk vinning på det här, utan gör det för att det är kul. Går arrangemanget runt så fortsätter vi nog framöver också.

Klassisk bluesrock

Vem är då Nashvillebördiga Stacie Collins, och hur låter hon? Frågar man Anna-Karin Liljedahl, som ju är väl insatt i hennes musik, får man följande svar:
– Hon och hennes band, som består av Al Collins, samt de välkända svenska rockgrabbarna Conny Bloom från Eletric Boys och Pontus Snibb från Bonafide levererar ett skönt boogiebluesigt sound med mycket honkytonk-grit, kryddat med Stacies fantastiska munspelsbriljering. Allt är förpackat med en enorm energi och känsla.

Miljön viktig faktor

Anna-Karin Liljedahl tycker det känns väldigt kul att få arrangera en konsert just på Klöva Hallar. Hon bor själv i Krika, och gläds över att få göra något ”på hemmaplan”.
– Miljön är en viktig faktor för en lyckad konsert. Sedan är det en stor fördel att vi har ”backup” inomhus om det skulle vara dåligt väder.