Malin har trädgården i blodet!

Det blev Malin Wood från Ljungbyhed som tog hem tävlingen där Söderås Journalen lottade ut ett presentkort till Bjärhus Växtbutik värt 2 000 kronor.

Redaktionen föll pladask för Malins trevliga brev, där hon bland annat berättade om att hon varit trådgårdsintresserad så länge hon kan minnas – och lite till.
– 6 juni 1988 satte jag fart och ville ut ur en trångbodd mage. Fostervattnet hamnade lämpligt nog över jordgubbslandet. Mina föräldrar har aldrig haft så många jordgubbar som det året, skrev Malin i sitt brev.

”Bärrikad” uppväxt för barnen

Malin är trebarnsmamma och väntar sitt fjärde till hösten. Hon vill därför ge sina barn en lika ”bärrikad” uppväxt som hon själv har haft. Därför började hon sitt besök på Bjärhus Växtbutik med att plocka på sig blåbärsbuskar till barnen. Utöver dessa blev det bland annat några olika perenner, jasminbuskar och ett katuraträd.
– Vi har en riktigt stor trädgård – det tar runt tre timmar bara att klippa gräsmattan, så jag länger många timmar där. Det är avkoppling att få vara där ute och pyssla, säger Malin Wood.

Kund hos Bjärhus Växtbutik

Malin brukar handla på Bjärhus Växtbutik någon eller ett par gånger inför varje trädgårdssäsong, och tycker det är roligt att se hur slutresultatet blir när man kommer hem.
– Det är väldigt okomplicerat med trädgården. Trivs blommorna så blommar dom och lever länge, trivs de inte så dör dom. Svårare är det inte.