Hembygdsgårdens dag den 4 augusti

Söndagen den 4 augusti mellan 13 och 16 bjuder Riseberga-Färingtofta Hembygdsförening in till Hembygdsgårdens dag i hembygdsparken i Ljungbyhed. För andra året visas bland annat olika typer av veteranfordon upp.
– Vi hade veteranfordon för första gången i fjol och det blev mycket lyckat, så nu försöker vi en gång till, säger medlemmen Jan Ljungdahl.

Gamla saker från förr

Förutom veteranbilar, äldre motorcyklar och traktorer så kommer även en utställning med gamla leksaker att finnas på plats. Dessutom är hembygdsföreningens ambition att även locka till sig personer som äger äldre tekniska föremål.
– Vi vill efterlysa gamla prylar från förr i tiden – det kan handla om alltifrån sy- eller skrivmaskiner till telefonapparater, vapen eller mekaniska urverk. Det finns egentligen inga gränser.

Kostar inget

Inträdet till Hembygdsgårdens dag är gratis, och alla utställare som medverkar bjuds på en våffla med tillbehör. Man behöver inte anmäla sig innan, utan det är bara att dyka upp med sina objekt
– Det är bara om det skulle vara någon stor klubb med många fordonsekipage som planerar att komma. Då får de gärna höra av sig i förväg så att vi kan förbereda för detta.

Många olika evenemang

Hembygdsdagen i Ljungbyhed är ett av många evenemang som Riseberga-Färingtofta Hembygdsförening ordnar. Mölledagen, julmarknad, kulturaftnar, Arkivens dag och olika torpvandringar är bara några exempel på vad den synnerligen aktiva föreningen bjuder på annars.
– Det finns ett stort intresse i bygden, och vi har aktiva medlemmar som är engagerade och ger god service åt besökarna. Alla åldrar är välkomna och kaffetältet är stort!