Future Idiots på turné

Den 26 april till 12 maj gjorde Klippanbandet Future Idiots sin första Europaturné. Mellan spelningarna i Tyskland, Holland och Frankrike hann de med att skriva lite turnédagbok. Söderås Journalen presenterar här ett utdrag.

26 april

Idag rullade turnébilen från Klippan till Helsingborg. När vi kom på båten till Helsingör inledde vi med pölsefrukost. Via Rödby tog vi oss till Puttgarden och sedan bekantade vi oss med den tuffa trafiken på Autobahn innan vi 13 timmar efter starten hemma i Klippan äntligen var framme i Rotterdam. Där mötte vi upp våra vänner i det holländska bandet The Hearted, som vi ska bo hos. De ska även vara förband till oss på några spelningar.

27 april

Mycket ska man vara med om. Idag har vi, ett svenskt band, träffat ett tyskt fan i en holländsk stad som dessutom heter America. Otroligt! Här gjorde vi för fösta spelning. Publiken gick igång och vi sålde mycket skivor och tröjor .

30 april

Idag spelade vi i universitetsstaden Leeiden. Den här helgen abdikerade den holländska drottningen och den nye kungen tillträdde. Det var massor av fulla holländare klädda i orange ute på gatorna, så fick vi poliseskort genom folkmassorna till spelningen. Mäktigt!

3 maj

Spelning i Eindhoven. Vi hade tre förband och fick hänga i ett backstageområde som var bra för oss. Vi kände oss som riktiga rockstjärnor. Häftigt att efteråt få träffa belgiska fans som kört tre timmar för att få se oss. Mike föll av scenen under spelningen och drog med sig bas, mikrofon och monitor ner för scenkanten. Det gick bra, men det gick knappt att spela efter det, eftersom vi skrattade så mycket.

4 maj

Vi kände oss riktigt slitna inför spelningen i den lilla staden Saandam. Turnélivet började ta ut sin rätt. Ingen var särskilt sugen på kvällens spelning. Men den blev den bästa vi någonsin gjort. Publiken var magisk. Ljudet var perfekt. Bandet var tight. Publiken sjöng med i alla låtar. Livet lekte!!

6 maj

Nu är vi äntligen framme i Paris efter en lång bilresa från Holland. Trafiken är något alldeles extra. Inga linjer i korsningar eller rondeller. Nästan alla bilar har bucklor. Som tur var tog vår GPS oss snabbt till spelstället, en cool central klubb. Overkligt att stå på scen i Paris.

7 maj

Kändes helt absurt att vakna i en lägenhet i Paris. Efter att ha tvättat fick vi en guidad Paristur av vår bovärd Benjamin. Att sitta i gräset och titta på Eiffeltornet och att käka kvällsmat framför Notre-Dame var ett minne för livet.

12 maj

Efter två veckor på vägarna i Holland, Tyskland, Belgien och Frankrike utan att köra fel en ända gång blev vi lurade av GPS:en strax före Öresundsbron. Det blev en liten omväg, men till sist kom vi hem till Klippan. Tack till familj, vänner, Klippans kommun och alla sponsorer. Nu ska vi sova några veckor innan det är dags för nya äventyr!

//Future Idiots