Ett ögonblick, Ulf ”Uffe Chrix” Andersson…

…som precis som vanligt programleder årets upplaga av Allsång på Spången tillsammans med Jojje ”Dag-Otto” Jönsson.

Årets allsångskvällar går av stapeln den 22 respektive 29 juli.
Varför tror du att Allsång på Spången blivit så populärt?
– En sak vi gör som skiljer oss från en del andra är att vi blandar musik och komik. Vi har Jojje med som är rolig, och i år satsar vi dessutom på att ha med en standupkomiker per kväll i form av Stefan ”Stefan och Krister” Gerhardsson och Martin Svensson. Många allsånger kör bara musik hela tiden, men i och med att vi bryter av med två komiker så blir det en bra blandning. Jag tror att folk gillar det.
Vilka artister bjuder ni annars på i år?
– Den första kvällen den 22:e kommer förutom Stefan Gerhardsson, Sten Nilsson från Sten och Stanley och även Tommy Nilsson. Veckan därpå uppträder Siw Malmkvist och Jan Johansen tillsammans med Martin Svensson. Det är roligt att ha Martin på Spången eftersom han har bott i Ljungbyhed tidigare.
Du och Jojje har ju varit programledare för allsången i några år nu. Vad är det som är så roligt med att komma till Skåne?
– Jag och Martin som äger Spången är ju gamla kompisar eftersom vi är från Falkenberg båda två, så det är alltid roligt att komma ner. Jag trivs väldigt bra när det är folkliga tillställningar, och vad kan vara mer folkligt än allsång. Vi har kul på scen, och även om vi har en struktur som vi följer så håller vi oss inte alltid till manus – det är när man improviserar som det blir som allra roligast.