Bosab löser (nästan) allt!

Det är verkligen inte att säga för mycket när man påstår att Klippanföretaget Bosab Fastighetsförvaltning kan hjälpa till med det mesta. För hur många småföretag kan tillhandhålla egna snickare, målare och elektriker, samtidigt som man har kompetens när det gäller fastighetsunderhåll såsom VVS och övriga reparationer och maskinservice samt trädgårdsskötsel och fastighetsförvaltning?
– I och med att vi har hållit på lite grann med att renovera egna fastigheter så tyckte vi att det var ganska onödigt att hyra in folk. Då kände jag att vi lika gärna kan anställa egen personal, säger ägaren Magnus Ströbeck.

Grönyteskötsel

Huvudinriktningen för Bosab Fastighetsförvaltningsdel har ända sedan starten varit så kallad grönyteskötsel. Bland kunderna finns såväl privatpersoner som vill ha hjälp med trädgården till bostadsrättsföreningar eller bostadsbolag som är intresserade av full fastighetsservice.
– Under våren har vi till exempel fått färdigt ett avtal med Treklövern om att ta hand om deras grönytor. Det känns väldigt roligt, säger Magnus Ströbeck.

Specialist på trädgårdsmaskiner

En annan spetskompetens som är relativt ny inom företaget är maskinservice. En av de nyanställda snickarna är nämligen riktigt duktig på att laga till exempel trädgårdsmaskiner.
– Många lägger ju ner mycket tid på att försöka fixa sina krånglande gräsklippare på egen hand. Om man får problem med den, grästrimmern eller något liknande så är det bara att ringa, så kommer vi ut och hjälper till med detta. Vi plockar med oss även de reservdelar som eventuellt krävs.

Fullbelagda året runt

Bosab Fastighetsförvaltning har fullt upp året runt. Vintertid hjälper man även sina kunder med snöröjning och andra vinterrelaterade problem. En fullskalig partner när det gäller hantverk, helt enkelt. Och i och med rekryteringen av Magnus Ströbecks före detta ägarkollega i företaget, Bertil Olsson, har man nu återigen båda grundarna arbetande i verksamheten.
– Bertil är en duktig elektriker, det känns bra att ha honom hos oss igen, avslutar Magnus Ströbeck.