Kul hela dagen lång!

Lördagen den 27 oktober kan helglediga och shoppingsugna Klippanbor styra kosan mot centrum, där massor av butiker håller lördagsöppet lite längre än vanligt.
– Vi tycker det är viktigt att bjuda Klippanborna på något lite extra med artistuppträdanden och andra evenemang vid sidan av att butikerna har öppet, säger Kent Andersson, ägare till Stigs Autoshop och ordförande i Klippans Köpmannaförening.

För den musikintresserade är långlördagen den 27 oktober alltså ett gyllene tillfälle att få sig lite livemusik till livs, den här gången till exempel i form av Klippanfavoriterna Lasakungen, med Svenska Popfabrikenbekantingarna Mats Pettersson och Olle Bop i spetsen. Dessutom bjuder Heléne Lindquist och hennes talanger från ”Bruksspelet i Klippan” på musik. Båda dessa konserter går av stapeln vid Allétorget. Det utlovas även uppträdande från Klippans Ungdomsorkester. Vidare på ”kulturfronten” utlovas uppvisning i street-dans från Saltito utanför Brohällan. För de allra yngsta kommer man att bjuda på gratis ponnyridning.

Tävling med fina vinster

Under dagen kan också tävlingssugna få sitt lystmäte. Alla som handlar i fem olika butiker under dagen är nämligen med i en utlottning av presentkort.
– Man samlar stämplar från varje butik man handlar i, och när man fått ihop fem stycken fyller man i namn, adress och telefonnummer. Då deltar man i utlottningen av fem presentkort á 1000 kronor. Prisutdelningen sker klockan 14.45 vid Allétorget.

Inte bara centrum

Även om det av geografiska skäl ofta blir att man vid långlördagar mest fokuserar på butikerna kring Storgatan så är det även öppet på annat håll. Såväl Stigs Autoshop som Colorama, för att nämna ett par exempel, är naturligtvis också med på långlördagen.
– På lite längre sikt hoppas vi på att kunna ordna fler långlördagar än vad vi har nu, förhoppningsvis i alla fall en gång i månaden, avslutar Kent Andersson.