Företagarträff med bilar i centrum

När Företagarna Klippan och Klippans kommun ordnar sina näringslivsträffar i vanliga fall brukar de vara förlagda till Best Western Hotell Klippan. Den 10 oktober gjorde man dock en liten ”avstickare” till Ljungbyhed Park, för att lyssna till ett föredrag från MOM Event.

MOM Event startades av Östra Ljungbykillen Micke Ohlsson 2010, och tillsammans med sina anställda Ted Johansson och Ola Nilsson har han på två år byggt upp ett framgångsrikt företag. Micke Ohlsson och Ola Johansson har båda två karriärer som racingförare. Micke har varit verksam inom såväl gokart som Formelbil och STCC, men satsar nu främst på företaget. Ola kör för Volkswagen i Tyskland och är med i svenska racinglandslaget. Ted har ingen racingbakgrund, men lärde känna Micke när de studerade på samma utbildning.

Motorsportevents

MOM Events arbetar med att producera utbildningar för tjänstebilsförare i sparsam och aktiv körning, och man anordnar också så kallad förarcoachning, där sportbilsägare utbildas av några av Sveriges bästa racingförare i bankörning. Vid sidan om dessa olika kurser arrangerar man också en rad olika events, de flesta med motorsport som största gemensamma nämnare. MOM Events var till exempel en av arrangörerna bakom lastbilsträffen Skåne Truck Show som lockade över 2 000 besökare till Ljungbyhed park i början av september.

Åktur på banorna

Innan företagarträffen tog sin början fanns möjlighet för alla intresserade att få en åktur i en Volkswagen Scirocco R på Ljungbyhed Parks racingbanor. Många passade på att ta chansen, och den annorlunda upplevelsen tillsammans med ett engagerande och intressant föredrag från killarna på MOM Event gjorde att alla inblandade betraktade utflykten till Ljungbyhed som väldigt lyckad.