Ett ögonblick…

Mats Persson på MP Solskydd som den 1 november firar 10 år i Klippan, och i januari-februari flyttar till
nya lokaler på Åbytorps Industriområde.

Vilka förhoppningar hade du när du startade ditt företag i Klippan 2002?

– Man vet aldrig exakt var det ska ta vägen när man gör förändringar, men förväntningarna har helt klart överträffats. Det har fungerat jättebra från början, och vi fick ett fint mottagande från både privatpersoner och företag.

Vad har framgångsreceptet varit då tror du?

– Jag har tagit det försiktigt från början och jobbat mig framåt. För två år sedan kunde jag ta in en heltidsanställd, och nu har vi fullt upp att göra, mestadels i området kring Klippan, Ängelholm och Helsingborg. Sedan tror jag att många uppskattar den personliga kontakten och den 25-åriga branschrutin som finns i företaget. Vi försöker alltid att erbjuda så god service som möjligt och ställer alltid upp när våra kunder behöver oss.

Vad hoppas du kunna vinna med flytten till nya lokaler?

– Först och främst får vi en mycket större yta. Den butik vi har nu är på drygt 20 kvadratmeter, när vi flyttar får vi en utställningsdel på 100! Dessutom är det alltid bra att kunna ha lager, kontor och utställning på ett och samma ställe.

Hur är det annars med jobben i din bransch – är det lika mycket att göra året om? Man skulle ju kunna tänka sig att det är mer under sommarhalvåret?

– Ja, det är ett rejält ”högtryck” på den privata sidan från mars fram till semestern, i övrigt rullar det på ganska jämt, förutom januari och februari. Det är därför vi väljer att göra flytten under den perioden.