Då var det dags att knalla runt på Åby Marknad igen!

Sedan 1765 har den fyllt Klippans gator och torg med knallar och mången besökare. Den 19 juni är det dags igen för den välbesökta Åby Marknad som inleder den skånska sommarmarknadssäsongen.

Redan klockan 9 kommer Klippans centrum fyllas av doften från nyfriterade munkar och metervis med bord fyllda med kläder, leksaker, hantverk, godis och annat smått och gott. Uppskattningsvis kommer drygt 200 knallar och innan klockan slår 20 ska omkring 20 000 fötter strosat runt på Klippans gator.

Turistchefen Eivor de la Cuevas sista marknad

Sedan 19 år tillbaka är det turistchefen Eivor de la Cueva som har huvudansvaret för marknaden. Kanske blir detta hennes sista, för nästa sommar är hon nämligen pensionär.
– Hur det blir står skrivet i stjärnorna. Jag kommer nog hjälpa till på ett eller annat sätt. Det skulle aldrig falla mig in att låta en marknad med så gamla anor gå i graven. Marknaden är ett sätt att träffas och jag som har rötterna i Klippan åker gärna till Åby Marknad. Det vore synd om man lade ner en så fin tradition.

Eivor de la Cueva hoppas även som alla andra år på bra marknadsväder, det vill säga inte för varmt utan gärna lite halvmolnigt och utan blåst.