Capio i Klippan utökar med företagshälsovård

Från och med augusti kommer Capio i Klippan även att kunna erbjuda företagshälsovård. Pernilla Ahlberg som jobbar på Slimfit Center i samma byggnad kommer att bli anställd som företagssköterska och stresspedagog.
– Poängen är att företagskunder ska ha möjlighet till ett helhetsgrepp med hälsofrågor, arbetsmiljö och sjukvård under ett och samma tak, säger Pernilla.

Pernilla Ahlberg har tidigare jobbat som företagssköterska på en annan företagshälsomottagning i kommunen och har därför goda kunskaper inom företagshälsa. Hon förklarar att Capio vill vara ett komplement till andra företagshälsovårdsmottagningar.
– Vi vill skapa lösningar efter kundens önskemål och vi har många kompetenser under samma tak. Kostnaderna för företagen minskar då vi kan lotsa patienten vidare till sjukvården utan att företaget behöver betala besöket. Såvida besvären inte är arbetsrelaterat.

Olika kompetenser samlade på ett ställe

Capios företagshälsovård riktar sig allt från enmansföretaget till det stora. Capio har mottagning för kunder med privata sjukvårdsförsäkringar och erbjuder följande tjänster.

Hälsokontroller: Hit kan både företag och privatpersoner komma. Det är väldigt bra om man som arbetsgivare vill ha koll på hur hälsoläget ser ut hos personalen. Givetvis skyddas enskilda individer av sekretess.

Friskprofiler: Med hjälp av ett frågeformulär har man ett hälsosamtal.

– Vi har också konditionstest och provtagning.Om vi hittar något som inte är bra skickar vi vederbörande vidare till sjukvården som vi praktiskt har under samma tak.

Företagsläkare: Har hand om arbetsrelaterade besvär, sjukvård, rehabilitering, tjänstbarhetsintyg och andra intyg, rådgivning och utbildningar.

Socionom: Kan hjälpa till individmässigt men även grupper med till exempel stress, karriär och ledarskap.

Psykolog: Hjälp till individer eller grupp. Kan lånas in vid behov. En krishanteringsgrupp finns också att tillgå.

Arbetsmiljöingenjör: Kan lånas in vid behov. Gör olika typer av mätningar. Exempelvis bullermätningar.

Sjukgymnast: Arbetar med ortopedisk medicin, medicinsk träning och rehabilitering, smärtlindring, kroppskännedom, akupunktur m.m.

Kiropraktor: Finns redan på Capio i Klippan.

Massage: – Vill vi kunna erbjuda så småningom.

Vaccinationer: Rådgivning med grundvaccinationer, reseprofylax, influensavaccin m.m.

Låter detta intressant?

Hör då av dig till Capios växel 0435 – 29440 för mer information.