Städfesten är tillbaka!

Den har haft ett års uppehåll, men nu är den tillbaka för sjunde året – Städfesten. Ett arrangemang skapat av flera organisationer och verksamheter i Klippan.
– Städfesten i Klippan har ju blivit en tradition, så många har oroligt undrat om den frivilliga städdagen skulle försvinna, säger Bert-Inge Karlsson från Kristdemokraterna, en av initiativtagarna till kampanjen.
Men nu är den här med en uppmaning till alla Klippanbor att göra byn riktigt vårfin.

Förra året blev det inte någon städfest i Klippan. Initiativtagarna, Kristdemokraterna i Klippan, såg ett annat viktigt behov och bjöd då istället in folk att medverka vid byggandet av bo-brinkar åt Kungsfiskaren.

Genomförs vartannat år

Men nu är den alltså tillbaka och framöver är det tänkt att städfesten ska genomföras vartannat år varvat med något annat frivilligprojekt. Initiativtagarna är Kristdemokraterna i Klippan i samarbete med Tekniska kontoret, Kultur – och fritidsförvaltningen, Scoutkåren Spejaren, ICA Kvantum, Klippans köpmannaförening, BOSAB och Lilla Kloster service AB. I år infaller städfesten lördagen den 28 april mellan kl 8.45 – 12.00. Som vanligt är samlingsplatsen för alla som vill hjälpa till gatukontorets förråd i närheten av Bofinkenskolan där det kommer att delas ut säckar och plockredskap.

Trevlig stämning

Cirka 11.30 samlas alla återigen för fika. Kristdemokraterna kommer då att bjuda på hembakat bröd och gott rättvisemärkt kaffe och Scoutkåren Spejaren ansvarar som vanligt för expertmässig korvgrillning med korv skänkt från ICA Kvantum. Olika Klippanföretag har dessutom ställt upp med priser som lottas ut bland deltagarna. Även i år kan naturstädarna dessutom få gratis badbiljetter till badhuset.

Varför behövs det en städfest?

– Gatukontoret vårstädar kommunen och vi kompletterar med insatser på sådana ställen som annars inte kan rensas. Många kan intyga att det ger effekt. Man önskar naturligtvis att det inte skulle behövas sådana här städsatsningar. Om var och en själv förstod att man inte ska slänga vare sig sin egen
eller hundens skit i omgivningen skulle mycket se annorlunda ut, menar Bert-Inge Karlsson.

Om bostadsrättsföreningar, byagrupper, skol­elever eller andra vill hjälpa till så upp­manas de att komma till starten och anmäla sig under lördagen så deltar man i utlottningen. Dessutom kan alla komma med egna förslag på områden som borde städas.
För mer info ring Bert-Inge Karlsson
på tel 0734-398614