Salong och butiker går ihop och gör modeshow!

Spektakulära frisyrer, blomstermedley, sommarens mode, dans och musik – detta är några av ingredienserna i den späckade modeshow som frisören Frida Lundblad, floristen Maria Frohm och Madeleine Andersson på Nova kommer att ha på Harrys den 28 april.

Frida Lundblad på HardRock Salong i Klippan brinner för att inspirera andra människor. Hon slog sitt kloka huvud ihop med floristen Maria Frohm på Maywis blommor och Madeleine Andersson på modebutiken Nova och de bestämde sig för att skapa en mode­visning utöver det vanliga.

”Från det vanligaste till det mest crazy”

Alla tre har erfarenheter av modevisningar på olika sätt, men de har aldrig arrangerat en riktig show med allt vad det innebär.
– Det kommer att bli storslaget! Jag och Maria var med på Sinnenas Kulturnatt, men arrangemanget på lördag kommer att ha ett helt annat upplägg med mer inblick i konsthantverket. Det kommer att bli mycket häftigare, utbrister Frida.

Kan ni avslöja något om kvällen?

– Vi vill ju gärna överraska, men frisyrerna kommer att vara i blandad stil, från rockigt till romantiskt, kortklippt till balfrisyrer och alternativa stylingar. Både jag och Maria kommer att fixa frisyrer och blomsterarrangemang live på scen. För att visa att det du ser kanske är en illusion av något större, säger Frida och ler.
– Jag kommer att ha ett medley i blommor och det kommer att gå i årstidernas tecken. Blommorna kommer att fungera som kroppsdekoration och allt möjligt. Från det allra vanligaste till det mest crazy, förklarar Maria Frohm.

Färgstarka plagg och punkpop

Nova kommer att visa vårens och sommarens färgstarka dam- och herrmode där modellerna har de senaste frisyrerna och stylingarna.
– Modet är väldigt 60-70 tals – inspirerat med starka färger, men vi kommer även att visa studentkläder, meddelar Madeleine Andersson på Nova.

Under hela kvällen kommer dj Abbylito att spela musik och klockan 22 kommer även punkpop – bandet Future Idiots att stå på scen i samband med att de släpper sitt självbetitlade album.
– Det kommer att bli en jäkla fest, tillägger Frida.