Så mycket mer än bara mode

Längs gamla väg 108 mellan Ebbarp och Oderljunga ligger Butik Rosa Danica – omgärdat av korsvirkeshus och en sagolikt vacker trädgård är det en modebutik utöver det vanliga. Här blir du väl mottagen av butiksägaren Pia Pålsson som gör allt för att ge dig service av högsta klass.
– Jag vill verkligen hitta det bästa för den enskilda kunden. Jag bidrar gärna med min kunskap och erfarenhet för att hon ska hitta vad som passar henne och hennes personlighet.

Att komma till Butik Rosa Danica är inte som att komma in i vilken klädesbutik som helst. Här kan du prova i lugn och ro och Pia Pålsson hjälper gärna till med att plocka fram plagg som passar just dig.
– Här finns något för alla, både de unga kunderna och de lite äldre. Storlekarna är från 34 till 54 och du hittar plagg till både fest och vardag! Stilen på kläderna är feminin utan att vara ”damig” men samtidigt casual utan att vara för ledig, berättar Pia.

Stil och märken

Pia köper bara in kläder som hon själv gillar – och hennes smak är utsökt! Många av märkena är danska, Pulz och Zento är två märken som du inte hitta på många andra ställen. En nyhet är märket Zizzi, för dig som vill ha riktigt tuffa och snygga kläder i lite större storlekar.

Hur ser vårens och sommarens mode ut?

– Det är mycket färger som rött, gult, grönt, orange och turkost. Men jag vill betona att allt inte går i starka färger, jag har även mycket kläder i khaki, puderrosa, beigt och brunt. Materialen ska vara bekväma – kläderna ska kännas bra mot kroppen. Och sen gillar jag att blanda det söta med det lite tuffa.

Höjer självförtroendet

Pia kommer ofta ihåg vad kunden har handlat tidigare och kan därför snabbt plocka fram plagg som kunden gillar och som lätt kan matchas med garderoben där hemma. Pia vill också att kläderna ska stärka kvinnans självförtroende.
– Kläderna ska ha den effekten att hon vågar ta plats.

Boka visning!

Utöver de vanliga öppettiderna på måndagar och lördagar har Pia så gott som varje kväll inbokade visningar av kläder i sin butik.
– Det kommer väninnegäng på 10-20 stycken. Vi pratar, skrattar, dricker kaffe och provar kläder. Och det är absolut inget köptvång!
Det går också bra att komma själv en förmiddag där man kan få titta på kläder ensam i lugn och ro.

Pia Pålsson har även större modevisningar vår och höst, håll dig uppdaterad på www.rosadanica.se. Den som ligger närmast i
tiden är torsdag den 10 maj på Café Killeröd, anmäl dig hos Pia på
070-24 15 807 eller piapalsson@telia.com.