Nu är det bara att tuta och köra!

Utan vetskap hade Daniella Skogh blivit nominerad av både sin mormor och syster i Söderås Journalens tävling om två stycken körlektioner hos Berndtssons Trafikskola. Deras förhoppning var att vinsten skulle sporra henne lite extra i hennes strävan mot ett körkort.

Daniella Skogh bor i Perstorp och när man snart är 19 år fyllda vill man gärna kunna ta sig ut på egen hand.
– Det går ju inte så mycket tåg från Perstorp. Det känns viktigt att ha ett körkort och att skaffa det så tidigt som möjligt så att man inte drar ut på det.

Körkort – en stor trygghet

I motiveringsbrevet berättar hennes storasyster Mikaela Berndt om att Daniella inte kunnat övningsköra så mycket hemma. Deras mamma var med om en bilolycka och vill därför inte köra bil i samma utsträckning som tidigare.
– Det skulle vara en stor trygghet för Daniella att ha ett körkort och att även kunna hjälpa sin mamma med bilkörningen, berättar Mikaela.

Varit flitig med teorin

Daniella har gjort alla pärmarna med teorilektioner och gått den så kallade riskettan där man får lära sig om riskerna med bland annat alkohol, droger och trötthet i trafiken. Nu är hon redo att sätta sig framför ratten.
Körläraren Inger Axelsson kommer in och hejar på Daniella, de känner igen varandra från riskettan.
– Idag kommer det inte bli så mycket körning utan vi kommer gå igenom det som är mest ”basic”. Vi kommer ta allt från scratch med döda vinkeln, krypkörning och hur man ställer in sätet och speglar och så vidare.

Med förhoppning om körkort efter sommaren

De går tillsammans ut till en sprillans ny svart Volkswagen Golf. Inger visar var höj- och sänkknappen på sätet finns och ber Daniella hitta rätt körposition.
– Det är viktigt hur man sitter om det skulle ske en krock, ben och armar får inte vara översträckta, nackstödet ska sitta rätt och bältet ligga nära kroppen, förklarar Inger.
– Det är mycket att tänka på, säger Daniella.
Söderås Journalen vill inte distrahera längre utan önskar Daniella all lycka och hoppas snart få se henne på vägarna!