Jan laddar för ny Perstorpsfestival!

Med sitt engagemang i föreningslivet och Perstorpsfestivalen är han inte särskilt anonym i Perstorp. Men det få kanske vet om är att han är tokig i grillat och att han skulle vilja göra program med Filip och Fredrik.

Jan Aronsson är inne på sitt tionde år med Perstorpsfestivalen (tidigare kallad vårfesten). Hans huvuduppgift är att fixa alla orkestrar, artister och andra uppträdanden.
– Men det tillkommer också mycket annat som att jaga sponsorer, fixa serveringstält, ljud och ljus, tillstånd och kontakt med kommunen om att stänga av vägar och så vidare. Men under åren har man jag ju skaffat sig en hel del kontakter så det blir ju lättare och lättare och det går samtidigt att få ner kostnaderna.

Många järn i elden

Jan Aronsson är född i Örkelljunga och flyttade efter lumpen 1965 till Perstorp där han fick jobb på Skånska Ättiksfabriken. Efter det följde olika jobb inom Perstorp AB, bland annat som förvaltare på Persgården där han stannade till pensionen 2008. Men bara för att man blivit pensionär behöver man inte ta det lugnt. I alla fall inte om man heter Jan Aronsson. På onsdagar befinner han sig på Plastens hus och sorterar kort, han sitter i styrelsen i Perstorp Bälinge idrottsklubb och i Perstorps samlarförening och är medlem i PRO .

Hur orkar du hålla på med allt?

– Så länge man får lite feedback för arbetet man lägger ner och har en fru som tycker om att man inte är hemma så mycket så orkar man. Dessutom är jobbet lite lättare nu när jag fått in rutiner i det.

Hur kommer det sig att du är så engagerad?

– Jag har alltid varit en föreningsmänniska, jag vill att det ska hända saker i Perstorp. Det är viktigt att skapa en vi-känsla i kommunen. Sedan tycker jag det är roligt att hjälpa folk, i ett litet samhälle måste man hjälpas åt.

Vad gör du nu när du är ”ledig”?

– Innan gjorde jag mycket bruks- och jaktknivar, men det har inte blivit så mycket på sista tiden.

Perstorpsfestivalen har ju 5-årsjubileum i år, händer det något speciellt?

– Perstorp har haft många dansorkestrar genom åren. Det kommer att bli en riktig nostalgitripp med olika dansbandsledare. Det kommer även att finnas mycket för barn, bland annat servering, musikteater och gratis karusell. Band som spelar är bland annat Willez, Floridos ork och Pärztorps Gitarrsträngar och det blir talangjakt som vanligt. För ett mer utförligt program kan du gå in på hemsidan www.perstorpsfestivalen.se.