Invigning x 3 i Söderåsens Nationalpark!

Den 1 maj äger hela tre invigningar rum i Söderåsens Nationalpark. Vi ringde upp en av arrangörerna, Cecilia Jörlevik, som tillsammans med sin man driver Skäralids Restaurang.

Vad är det som kommer att invigas?

– Vi har två invigningar klockan tio i Skäralid denna dag. Vi inviger vår nya restaurangentré och lokala turisthörna. Representanter från Klippans kommun och Destination Söderåsen kommer då att finnas på plats. Smaker från Söderåsen kommer och frestar med sina produkter, du kan prova på geocaching och shiatsu. Samtidigt inviger även Naturum, som drivs av länsstyrelsen, sin nya utställning med invigningstalare, trädfe och Carl von Linné. Det blir också guidning i utställningen, pyssel, spel och lek.

Vad innebär det nya för er och Söderåsens Nationalpark?

– Med egen entré behöver restaurangen inte ta hänsyn till länsstyrelsens arbetstider och kommer därmed kunna ha mer generösa öppettider, något som efterfrågats av besökarna i nationalparken. Den lokala turismhörnan är ett samarbete mellan Skäralids Restaurang och Klippans kommuns turistansvariga. Idén kläcktes på ett möte tillsammans med andra företagare i nationalparken. Vi tillsammans vill stärka Söderåsen som varu­märke och turisthörnan där den nu kommer att finnas utgör en bra spridningspunkt.

Kommer ni ha något speciellt i restaurangen?

– Vi har servering från klockan 12 och klockan 17 kommer vi att servera en trerättersmiddag med råvaror från trakten. Under middagen underhåller Madaroarna och Helene Lindquist. Man bör förboka för att få plats.