Gör ett klipp i Klippan centrum!

Lördagen den 5 maj är det åter dags för den uppskattade Gatufesten! Förra året blev succé med vackert väder och massvis med fyndsugna som fyllde Klippans centrum. Butikerna håller extraöppet och är fyllda med fina erbjudanden.
– Det blir en riktig folkfest! Vi hoppas att folk har trevligt och shoppar utav attan, säger Köpmannaföreningens ordförande Kent Andersson, ordförande i Klippans Köpmanna­förening.

Hur kommer det här årets gatufest att se ut? • Kent Andersson, ordförande i Klippans köpmannaförening

– Vi kommer att stänga av Storgatan från Klippans Blomsteraffär fram till Kochs Bageri där butikerna kan ha marknadsstånd. Det kommer att bli musik­underhållning med stor bredd, bland annat med punkpopbandet Future Idiots,
Lasakungen och singer/songwritern Sebastian Wijk med sällskap. Det kommer också att bli bilvisning, ponnyridning, trolleri och annan familjeunderhållning.

Vad tycker du om gatufesten? • Thomas Carlsson, ägare Ica Supermarket

– Förra året blev ju lyckat med jättefint väder och mycket folk. Det betyder mycket att handlare och egenföretagare får visa upp vad de har. Tanken är ju att butikerna har minst ett er­bjudande. Vi på Ica kommer att ha många fina erbjudanden, förra året hade vi mycket frukt, grönsaker och blommor och det fungerade jätte­bra.

Vad innebär gatufesten för er på Ica?

– Vi vill så klart visa upp oss men för oss är försäljningen inte det viktigaste. Vi vill att folk ska komma ut och röra på sig och umgås. Sen hoppas vi förstås på att de gör bra köp och klipp!

Vad tycker du om gatufesten? • Benny Pantzar, Görans Ljud & Bild

– Det är en trevlig händelse. Folk kommer ut och vi handlare kommer närmre folket på något vis. Jag hoppas på bra väder och mycket folk som kommer och har kul!

Kommer ni ha något särskilt erbjudande?

– Ja det kommer vi att ha, men det är för närvarande hemligt. Men jag kan säga så mycket som att det är ett mycket bra erbjudande. Och sen kommer vi givetvis ha vår butik öppen som
vanligt.