Från hästtokig till hundtokig

20-åriga Matilda Lindberg har hållit på med agility i fyra år. Det har varit med olika hundar genom åren, men det är med mammas 9-åriga jaktlabrador Bellis som hon blivit klubbens ungdomsmästare två år i rad.

Efter en ryggskada blev det hundar som gällde framför hästar för Matilda Lindberg.
– Man vill göra något mer än att bara gå ut med hunden. Agility är ett roligt samarbete med din hund och du uppnår alltid ett mål och det finns alltid mer att lära.

Vem har sagt att man är för gammal

Trots sin ålder på 9 år älskar Bellis att träna agility. Hennes favorithinder är slalom och det märks då hon snabbt slinker mellan de svajande pinnarna. Men Bellis leder börjar bli slitna och Matilda har så smått börjat träna sin egen hund Wilda som är en blandning mellan bordercollie och rottweiler.
– Det går bra, det är lite fart i henne!
Men än så länge får Bellis också vara med, då hon tycker det är så kul.