Veterantåget rullar på söndag!

Nu på söndag den 27 november ljuder det äntligen i tågvisslan vid stationen i Klippan! Då öppnar nämligen Föreningen Veteranjärnvägen Klippan Ljungbyhed upp ångloksspåret för en dag. Turerna kommer att gå till Perstorp och Åstorp.
– Banorna till Ljungbyhed är inte disponibla längre, därför satsar vi på Perstorp och Åstorp istället, säger föreningens ordförande Henrik Mundt.

Ny vår i föreningen

De senaste två åren har föreningen varit mycket aktiv när det gäller att iordningsställa och putsa upp lok och tågvagnar. Som vi berättade i Söderås Journalen i somras så har man fått in nya medlemmar, vilket har lett till att man efter några års låg aktivitet nu är mer på gång än någonsin.
– Vi var uppe i Landeryd i Östergötland och körde härom-
sistens. Det var fantastiskt roligt. Nu vill vi göra någonting på hemmaplan för lokalbefolkningen, säger Henrik Mundt.

Julskyltning

Det ligger naturligtvis en del strategi bakom valet av datum. Den 27 november är det nämligen julskyltning i Klippan, och då rör sig ju betydligt fler människor på byn än annars. Henrik Mundt hoppas också på att Åstorps- och Perstorpsbor ska välja att ta tåget till Klippan för att gå på julskyltning.
– Det blir en speciell stämning med de här gamla vagnarna och loken. Vi har sittplatser för över 100 personer, och vi från föreningen kommer att finnas med som lokförare, biljett-
klippare, eldare och mycket mer.

Hoppas på en tradition

Henrik Mundt hyser stora förhoppningar om att få till en jul-
tradition om årets försök blir lyckat.
– Det beror naturligtvis på hur mycket folk som dyker upp, men vi hoppas naturligtvis på att kunna göra det här varje år.