Julskyltning med julmarknad i Ljungbyhed

Ett fullspäckat schema – från start till mål. Det är vad som utlovas från Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening och Ljungbyheds Framtid, som tillsammans står bakom Ljungbyheds julskyltning och julmarknad, som äger rum söndagen den 4 december, och som förhoppningsvis blir snöig och fylld av bygemenskap.

Det traditionsenliga fackeltåget, som sprider ljus och julstämning avgår från Hemköp i vanlig ordning vid 16.30-tiden. Åsbo
Ryttarförenings egen Lucia tittar också förbi under dagen. Scouterna ordnar som vanligt korvgrillning och en värmande lägereld. För de frusna (och för de som vill ha något sött och gott) bjuder marknaden på mjöligheter att köpa glögg, pepparkakor och kaffe.

Julklappsjakt och Hemliga Tomten

Utöver detta så utlovar man även roliga tävlingar i form av Julklappsjakten och Hemliga Tomten. Tävlingsformulär för dessa finns att hitta under vecka 48 hos Hemköp, Lokalföreningen, Olanderssons Blommor, Kvirres & Brylles och Ljungbyheds konditori. För den musikaliska underhållningen står Byakören, som sjunger in julen, samt Klippans Ungdomsorkester, som håller en konsert
utanför Hemköp vid 16-tiden.

Smällkaramellstävling

För att engagera barnen i bygden och bevara jultraditionerna har man även i år valt att ge Ljungbyheds dagis och förskolor i uppdrag att tillverka smällkarameller. Dessa kommer att finnas för allmän beskådan i ett av Lantmännens skyltfönster. I tävlingsformuläret för julklappsjakten kan alla deltagare rösta om vilken smällkaramell som är allra finast och som ska vinna.