Julfest i Röstånga 3 december

När det lackar mot jul ordnas alltid någon form av aktivitet i Röstånga. I år har Röstånga Företagarförening tagit på sig samordningen av den första upplagan av Julfest i Röstånga.
– Vi vill få lite fart på Röstånga igen. Det har ju varit julmarknad här i alla år, men förra året blev den lite utspridd på olika ställen i byn. Man behöver nog samlas på ett ställe, både
föreningar och företag, så därför ”börjar vi om” på ett nytt
ställe och en ny tid i år, säger Johan Bergstrand, kassör i företagar-föreningen och koordinator för evenemanget.

Samarbete mellan företag och föreningar

Julfesten kommer att hållas vid Nationalparksentrén/Turistbyrån i Röstånga den 3 december mellan 15 och 17. Röstånga Företagar-
förening har samarbetat mycket med ortens föreningar, som både
ställer upp med mankraft och bjuder på underhållning. Det kommer även att ordnas en liten matmarknad, där man säljer närproducerade matvaror från trakterna kring Söderåsen.
– Det är många föreningar som ställer upp, bland annat Röstånga IS, Röstångabygdens Kulturförening, Röstånga Turist- och Hembygdsförening, Röstånga Tillsammans, Teaterföreningen Tibbe, och Röstångagymnasterna. Dessutom kommer Kulturföreningen Akustik att rocka loss med sitt speciellt hopsatta julband, men det blir också traditionell dans kring granen till dragspel och sång.

Kommande tradition?

Johan Bergstrand tycker det är viktigt att skapa mötesplatser för Röstångaborna. Han menar att det var lättare förr, men i takt med att antalet affärer och butiker i Röstånga har minskat har även de gemensamma arrangemangen gjort det.
– Det finns inte så många årligen återkommande sammankomster i byn.
Därför vill vi göra det här som en start, och så får vi hoppas att det leder till fler projekt framöver. Trots att Röstånga är ganska litet finns här ett levande föreningsliv, och det är det vi vill lyfta fram.

Barnaktiviteter

Förutom uppträdanden från ett antal av de ovan nämnda föreningarna så kommer det att finnas en rad olika skojigheter för de allra yngsta. Brandkåren kommer förbi och visar upp brandbilen, och det blir massor av olika sorters pyssel och lekar. Och trots att det vid julfesttillfället är tre veckor kvar tills det är dags på riktigt så kommer även Tomten att finnas på plats!