Hyr ut maskiner till företag och privatpersoner

Maskinuthyrningsföretaget Cramo har etablerat sig i Klippan med en depå nere vid Åbytorp. Franchise-
tagare för verksamheten är Klippanbon Tony Eriksson. Tillsammans med kollegan Joakim Olsson blir han
Cramos ansikten utåt i Klippan.
– Jag har drivit Cramos depå i Ängelholm i tre år, och kommer att fortsätta även med det. Men det känns skönt att få komma igång i Klippan, det är ju här jag bor och är uppvuxen, säger han.

714 kvadratmeter lokalyta

Cramodepån i Klippan öppnades den 3 oktober i helt nybyggda lokaler på Värmevägen (mellan bowlinghallen och viadukten). Tony Eriksson har ritat lokalerna på egen hand, och sedan har byggnationen utförts med hjälp av MO Hushållsservice, som äger fastigheten.
– Ytorna här är helt perfekta. Vi har 714 kvadratmeter, allt
under tak. Det är faktiskt så att en del kunder har frågat om vi har öppnat än, eftersom det inte står några maskiner utanför på gården. Men det är ju tack vare att vi får plats med allting inomhus.

Alla är välkomna

Cramo riktar sig huvudsakligen till företag, och hyr ut alla typer av entreprenadmaskiner. Här finns alltifrån grävmaskiner på 29 ton, och liftar som når 52 meters höjd, till enkla verktyg som till exempel skruvdragare. Men även om de flesta kunderna är företag, så är naturligtvis privatpersoner också välkomna.
– Vi nekar aldrig en privatperson. Vill fru Svensson hyra en lift för att måla sina husgavlar är hon hjärtligt välkommen. Vi tar emot alla som vill nyttja våra tjänster.

Inte så dyrt som man tror

Rent generellt så menar Tony Eriksson att privatpersoner oftast tror att det är extremt dyrt att hyra maskiner. När han möts av dessa tankegångar brukar han be personen i fråga att komma ner till depån, så går han över vad kunden behöver.
– Ska man till exempel bara gräva en liten damm hemma
i trädgården kan det vara värt en liten slant att göra det
maskinellt istället för med spade, och skona ryggen. Det går ju bara på någon timme om man får lite hjälp på traven.

Service nyckelordet

Nyckelordet i Cramos verksamhet är service. Tony och Joakim har alltid sina mobiltelefoner igång, och försöker i största möjliga mån att vara behjälpliga både på helg- och kvällstid om kunderna behöver detta.
– Både jag och Jocke är Klippanpågar från början, och vi har mötts av många positiva reaktioner sedan vi drog igång
det här. Vår mentalitet är ”service, service, service”. Man kan möjligen hyra lite billigare hos andra uthyrare, men då får man inte den servicegraden.

Bra läge vid viadukten

Att ha ett så stort bolag som Cramo i ryggen är en stor fördel. Cramo finns i 15 länder och är Europas näst största maskinuthyrare. Bara i Sverige har man 120 depåer. Som franchisetagare driver Tony Eriksson verksamheten som sitt eget företag, men får tillgång till Cramos produkter och marknadsföring. Kollegan Joakim har arbetat med marknadsföring och sälj i 17 år, och arbetar mycket med att jaga nya kunder.
– Anledningen till att vi ville starta i Klippan, förutom att vi kommer härifrån, är att Klippan har rätt strategiskt läge. Vi blickar mot Perstorp, Örkelljunga, Åstorp och Röstånga också. Läget här på Värmevägen är perfekt. Det är Klippans absolut bästa. Alla tillfartsvägar runt orten passerar ju här förbi, vare sig man kommer från Bruket, 21:an, väg 13 eller inifrån centrum.