Snart dags för Allsång på Spången

Den första allsångskvällen på Spången 2006 lockade 75 personer. 2011 får krögaren Martin Olsson ta emot de första biljettbokningarna redan innan han hunnit annonsera ord­entligt och programmet är satt.

– Vi ligger bra till mitt i Skåne, det är många potentiella besökare som kan nå oss på ganska kort tid. Sedan är det bussbolag från hela södra Sverige som ordnar turer hit, de mest långväga är uppifrån Skaraborg, konstaterar han.

Blandad artistkompott

Årets två allsångskvällar, som vanligt under ledning av Uffe Chrix och Jojje Jönssons karaktär ”Dag-Otto”, äger rum den 18 och 25 juli. Vid det första tillfället underhåller Nanne Grönvall, Tomas Peterson och trumpetaren Magnus Johansson, och veckan därpå tar Jessica Andersson, Lennie Norman och Håkan Brink över den musikaliska stafettpinnen.
– Uffe Chrix arbetar på ett bokningsbolag och har goda kontakter med våra stora svenska artister, så sedan han kom in i bilden för några år sedan har vi kunnat stärka programmet ordentligt.

Bokningar redan gjorda

Majoriteten av besökarna på allsångskvällarna är från 40 och uppåt, så det handlar om alltifrån barnfamiljer till pensionärer. Att hitta en blandad kompott som tilltalar alla är viktigt för Martin Olsson.
– Jag och Uffe pratar ihop oss varje år om vilka artister som vi vill ha. Förra året hade vi till exempel Molly Sandén som verkligen gick hem hos våra yngre besökare. Det ska vara en blandning mellan ungt och gammalt så att det finns något för alla.
Det är alltså bra ”drag” efter biljetterna redan, och Martin Olsson har redan bokningar i restaurangen för de aktuella datumen. Vid denna tidnings pressläggning (8 juni), finns det fortfarande biljetter kvar för de som kan tänkas vara intresserade.