Musikaliska sommarkvällar i Ljungbyhed i augusti

En kär sommartradition i Ljungbyhed är att Ljungbyheds Framtid ordnar någon form av sommarunderhållning. I år bjuder man på populäre vissångaren Christer Lundh den 4 augusti och på Klippans Ungdomsorkester tre veckor senare, den 25 i samma månad.

– Det känns kul att kunna använda oss av den nya fina scenen i parken som vi invigde förra sommaren med The Playtones och Willez, säger Eva Jönsson, ordförande i Ljungbyheds Framtid.

Gratis underhållning

Precis som tidigare år är underhållningen i parken helt gratis. Ljungbyheds Framtid kommer att erbjuda en servering där man kan köpa korv och bröd om man är sugen. Och om någon vill lägga ett bidrag till föreningskassan är detta naturligtvis välkommet.
– När vi ordnar arrangemang av det här slaget brukar vi gå runt med en hink, så får de som vill stötta Ljungbyheds Framtid lägga en slant och själv bestämma vad underhållningen har varit värd.

Levande landsbygd

Ljungbyheds Framtid verkar för en levande landsbygd, och engagerar sig i alla möjliga frågor. Förutom att man är engagerad i sommarkvällarna i parken samarbetar man också med Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening kring julskyltningen i december. Dessutom driver man opinion i de ärenden man anser det nödvändigt, exempelvis om det dyker upp hot om nedläggning av offentliga inrättningar som vårdcentralen, folktandvården eller liknande. Anledningen till att man ordnar sommarkvällarna är enkel.
– Vi tycker det är viktigt att man har arrangemang på hemmaplan här i Ljungbyhed. Det ska inte vara tvunget att man som Ljungbyhedsbo måste åka iväg någon annanstans och betala dyra pengar för att få lite god underhållning.

Över 800 medlemmar

Totalt är man nu uppe i över 800 medlemmar – en imponerande siffra med tanke på Ljungbyheds storlek.
– Vi skickar varje år ut ett informationsblad till samtliga boende i Ljungbyheds tätort där vi beskriver vad vi gjort under året. I detta utskick ger vi även möjlighet till folk att anmäla sig för att stötta verksamheten genom att bli medlemmar. Det kostar 50 kronor för en person och 100 kronor för en familj. Det är jätteroligt att så många har valt att gå med, konstaterar en nöjd Eva Jönsson.