Köp kvastar och borstar hos Lennart

Den 21 juni är det dags för årets upplaga av Åby Marknad. Då packar som vanligt Lennart Eriksson från Sösdala in sina varor i bilen och beger sig till Klippan.
– Åby Marknad är ett riktigt bra arrangemang. Trevliga människor och bra marknadsledning i form av Eivor de la Cueva, säger han.

Husgeråd

Lennart Eriksson säljer husgeråd i allmänhet och borstar och korgar i synnerhet. I hans marknadsstånd hittar man allt­ifrån näverkorgar till handborstar, sopborstar, piasawa­kvastar och skurborstar. Dessutom säljer han slevar, smörknivar, stek­spadar samt frys- och avfallspåsar – och mycket mer.
Lennarts bana som knalle tog sin början för 20 år sedan.
– Jag arbetade på en grossistfirma i Tjörnarp som sålde korgar och krukor och lite sådana saker. Jag hade hand om utlastningen och fick lite kontakter där. När företaget gick i konkurs blev jag arbetslös och då började jag med det här istället.

Trivs med marknadslivet

På somrarna åker Lennart runt till de flesta stora marknaderna runtom i Skåne. Han trivs med att vara ute mycket, och det skapas en fin gemenskap mellan honom och hans marknadskollegor. Många åker runt till samma ställen och umgås lite mellan varven.
– Det är ingen jättelukrativ marknad, utan jag gör det mest för att det är kul. Skulle man räkna ut en timpeng på den tid jag lägger ner skulle den nog inte bli så hög.
På vinterhalvåret arbetar Lennart som tidningsbud, och han åker även runt på en del julmässor och julmarknader. Dessutom säljer Lennart också sina produkter till skolor och kommuner – ofta genom kontakter han skapat när han varit ute på marknader. Är du intresserad av att besöka Lennart på Åby Marknad så hittar du honom på Södra Skolgatan.