Klackarna i taket!

Varannan torsdagseftermiddag (udda veckor) fylls Tornsborg i Färingtofta av danssugna pensionärer. Då bjuder nämligen SPF Färingtofta in till torsdagsdans. När Söderås Journalen hälsade på den 26 maj var det Kent Borgström som stod för musiken. Omkring 80 personer slöt upp.

– Det brukar komma mellan 60 och 90 personer. Det enda som krävs för att kunna komma hit är att man är medlem i en pensionärsförening, säger Ulla Persson, sekreterare i SPF Färingtofta.

Besökare från många orter

Torsdagsdanserna hos SPF Färingtofta har pågått i många år, och lockar pensionärer från stora delar av Skåne. Besökare från Lund, Dalby, Hässleholm, Broby, Kävlinge och Helsingborg är inte ovanligt. Och Ulla Persson och hennes föreningskamrater i SPF Färingtofta åker även de runt till andra pensionärsföreningars evenemang och dansar.

Mycket arbete

SPF Färingtoftas danser hålls alltså varannan torsdag i princip året runt. Man tar några veckors paus efter midsommar, men redan i slutet av juli rullar man igång igen. Då håller man på fram till mitten av december .
– Det är ganska mycket saker att hålla igång. Det ska bokas orkestrar och lokal. Ska man ha de populära orkestrarna gäller det att vara ute i god tid. Vår medlem Saga Rosander håller i bokningarna för vår del, och hon har i princip redan programmet klart från nu till ett år framåt.

Andra evenemang

Förutom danserna ordnar SPF Färingtofta en rad andra evenemang. Man spelar canasta, boule och ordnar även midsommarfest i Tornsborg.
– Tidigare har vi haft både mårtensfest, julbord och nyårsfest, men det blev för lite deltagare. Folk är så upptagna under höstmånaderna, så vi bestämde oss för att ha en höstfest i oktober månad istället, säger Ulla Persson.