Chaplin satsar på lunchbuffé

Nu får lunchhungriga Klippanbor ytterligare ett möjligt alternativ när magen kurrar framåt tolvtiden. Restaurang & Pizzeria Chaplin satsar nämligen på lunch­buffé.
– Det kommer att bli ett blandat utbud, säger ägaren Hayri Erdem.

Även om pizza och kebab naturligtvis kommer att ingå i lunchbuffén så är det inte bara det som gäller. Hayri Erdem vill inte sätta någon speciell stämpel på vilken inriktning man kommer ta, utan säger att det blir lite av varje. Man kommer inte att servera någon dagens rätt, utan det blir ”självplock” till ett fast pris.

Nyrenoverad restaurang

Sedan Hayri Erdem startade Chaplin år 2000 har kunderna strömmat till. Många Klippanbor har gjort Chaplin till ett extra vardagsrum och andelen stamkunder är hög.
– Det är en speciell atmosfär här. Många kommer gärna in för att äta en bit, men blir sittande resten av kvällen och pratar. Den sociala biten är väldigt viktig för oss på Chaplin.
Under de elva år han har ägt Pizzeria Chaplin har Hayri Erdem gjort kontinuerliga renoveringar, men den som gjorts under våren är den absolut största hittills. Taket har sänkts, väggarna har målats om och all köksutrustning har bytts ut. Dessutom har Hayri satsat på ett nytt möblemang, som i skrivande stund inte har kommit. Den 1 juni hölls en ny­invigning av lokalerna med pompa och ståt.
– Man måste hela tiden förnya sig, annars blir det tråkigt. Det är utvecklade för restaurangen också. För några år sedan byggde vi en uteservering som är öppen under sommarhalvåret – den lockar också mycket kunder. Folk gillar att sitta ute när det är sommar.

Bra råvaror viktigt

Hur gör man då en pizza så god som möjligt? Det är inte så svårt menar Hayri. Men ändå är det långtifrån alla som lyckas.
– För det första måste man ha bra råvaror, och sedan måste man dessutom tänka på hur man portionerar ut dem. Det är också viktigt att pizzan inte blir för fet utan frasig och saftig istället.

Flyttade från Varberg

Innan han startade Chaplin hade Hayri en restaurang i Varberg. Han hade vänner i Klippan, och när han var nere på ett besök fick han höra talas om att lokalen där Chaplin idag ligger var till salu. På den här tiden hade ju Klippan ett ganska skamfilat rykte i medierna, så Hayri var först inte så sugen på att flytta dit. Men han tänkte om.
– När jag kom hit så förstod jag att mediebilden hade varit överdriven. Jag har lätt för att umgås med människor, och har trivts bra ända från början.

Mer än mat

Hayri har hela tiden satsat på att Pizzeria Chaplin ska vara mer än bara mat. Förutom uteserveringen och den sociala samvaron har han även ordnat uppskattade musikkvällar. Bland annat har Madaroarna och Teater Amabile uppträtt.
– Det kommer att bli mer sånt framöver, lovar han.